Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Voedselprovocatietest beschikbaar in CWZ Zorgapp

18 november 2019

Sinds kort kunnen ouders en kinderen de CWZ Zorgapp raadplegen voor informatie over de voedselprovocatietest.

Kindergeneeskunde | CWZ Nijmegen

Sinds kort kunnen ouders en kinderen de CWZ Zorgapp raadplegen voor informatie over de voedselprovocatietest. De CWZ Zorgapp is een moderne manier van patiëntenvoorlichting die de zorgverlener ondersteunt. De gratis app geeft specifieke informatie over de test en kan notificaties versturen.

Goede voorbereiding

Iedere week ondergaan een aantal kinderen de voedselprovocatietest in CWZ. Het komt regelmatig voor dat ouders en kinderen niet goed zijn voorbereid waardoor de test uiteindelijk niet kan doorgaan. Om deze ‘no-shows’ te verminderen, zijn de wensen van zowel de ouders als de zorgverleners in kaart gebracht en samengevoegd in de CWZ Zorgapp. Marly Spruit, kinderverpleegkundige: ‘De voorbereiding is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat ouder en kind weten wat ze kunnen verwachten en wat ze moeten doen om het onderzoek te laten slagen. De app maakt de informatie op een aantrekkelijke en hedendaagse manier beschikbaar. Op deze manier hebben zij de informatie altijd bij de hand.’

Notificaties

Een groot voordeel van de CWZ Zorgapp is dat het notificaties kan versturen. Zo krijgen de ouders bijvoorbeeld één week voor de test een melding dat het kind bepaalde medicijnen niet meer mag gebruiken. Eén dag voor de test verschijnt een bericht met informatie over welke spullen ze moeten meenemen op de dag van de test.

CWZ Zorgapp

Met de CWZ Zorgapp wordt de patiënt nóg beter geïnformeerd, heeft zelf meer regie en weet in iedere fase van het zorgpad wat hem te wachten staat. In januari 2017 nam afdeling orthopedie de app al in gebruik en zijn er 12 orthopedische behandelingen beschikbaar. Eerder dit jaar werd de app breed ingezet en uitgebreid met staaroperatie en coloscopie.

CWZ-ambitie betrokken patiënt

De CWZ Zorgapp is een voorbeeld van onze ambitie om patiënten te betrekken bij hun zorg. Een betrokken patiënt betekent: mensen helpen om de regie te nemen, begrijpelijke informatie geven en samen beslissen over de zorg die het beste bij hen past.