Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Visie op digitale zorginnovatie in beeld

11 februari 2021

In CWZ zetten we maximaal in op digitale waardevolle en zinnige zorg. Onze visie en hoe we deze samen met digital partner Luscii vormgeven, hebben we nu letterlijk in beeld gebracht in een video.

In CWZ zetten we maximaal in op digitale waardevolle en zinnige zorg. Onze visie en hoe we deze samen met digitale partner Luscii vormgeven, hebben we nu letterlijk in beeld gebracht in een video.

Verbeeldingskracht

'Technologie verrijkt ons leven. We kunnen zó veel meer! Ook in het ziekenhuis', begint Ale Houtsma, voorzitter raad van bestuur. 'Wat we nodig hebben, is verbeelding. En een visie op de toekomst. Onze strategie is om maximaal in te zetten op digitale zinnige zorg. Voor de patiënt, met de juiste zorg op de juiste plek. En voor het ziekenhuis, want uiteindelijk willen we hogere kwaliteit, lagere kosten en slimmere processen. Daarvoor is e-health cruciaal.'

Visie video

Onze visie op digitale zinnige zorg hebben we nu letterlijk in beeld gebracht via een gezamenlijke video met Luscii. Deze is tot stand gekomen met dank aan diverse betrokkenen: CEO Daan Dohmen en co-founder Ronald Scheffer van Luscii, CMIO William van der Stappen, CMIO e-Health Anneke van Veen, CNIO Anita Scholten, verpleegkundig specialist Saskia van Diepenbeek, wijkverpleegkundige Gitta Nuij van ZZG Zorggroep en patiënt de heer Op de Brouw. Nieuwsgierig? Bekijk de video.

Sterke samenwerking

'Ik verwacht dat de inzet van e-health en telemonitoring nog veel meer gaat toenemen. Patiënten krijgen straks veel meer zorg thuis, met ondersteuning van zorgpartners zoals de wijkverpleging, huisartsen en specialisten vanuit het ziekenhuis. Onze sterke, productieve samenwerking met digital partner Luscii én patiënten, zorgverleners en adviseurs van KMI en MIT is hierin heel belangrijk en waardevol.'

Voortrekkersrol

'Samen hebben we de afgelopen maanden in sneltreinvaart een tiental thuismonitoringsapps weten te ontwikkelen. In juli zijn we gestart met de CWZ Thuis app voor COPD en hartfalen. Bij de app voor patiënten met COPD werkt CWZ nauw samen met zorgpartner ZZG zorggroep. De komende twee maanden staan er nog 9 op de planning. Dat is heel bijzonder! En wordt ook gezien door de buitenwereld. Het is niet voor niets dat het ministerie van VWS ons recent heeft bezocht en zeer geïnteresseerd is in de ontwikkelingen die CWZ op het gebied van e-health in gang heeft gezet.'

Thuismonitoring met de CWZ Thuis app

'Thuismeten, educatie en direct contact als dat echt nodig is. Met hulp van de CWZ Thuis app.' Via de app geven patiënten zelf gezondheidsinformatie door aan de behandelend arts. Daardoor is een bezoek aan de polikliniek vaak overbodig en kunnen patiënten na bepaalde ingrepen zelfs sneller naar huis. De app registreert de gezondheidssituatie continu ook buiten de polikliniekbezoeken om. Dit geeft mensen een veilig gevoel.

Anneke van Veen, longarts en CMIO e-Health: 'Met deze app kunnen we patiënten beter volgen en voorlichten. Daarnaast helpt het de juiste patiënt op het juiste moment te selecteren. We kunnen nu samen met de patiënt in de gaten houden hoe het thuis gaat en of het echt nodig is om naar het ziekenhuis te komen.  Is contact met een zorgverlener toch nodig, dan wordt direct een afspraak gemaakt, indien mogelijk via beeldbellen, telefonisch of gewoon toch met een bezoek aan de polikliniek.

Samen voor goede zorg

CWZ en Luscii hebben inmiddels meerdere CWZ Thuis apps ontwikkeld, waarmee zorgverleners op afstand kunnen meekijken hoe het met de patiënt gaat. Patiënten vullen hiervoor vragen en metingen in via de app. Deze worden automatisch en veilig doorgestuurd aan CWZ. Lijken de waarden normaal? Dan hoeft de patiënt niet op controle in het ziekenhuis te komen. Wijken er waarden af, dan wordt direct contact opgenomen met de patiënt. Samen voor goede zorg.