Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Trots op onze opleiders en arts-assistent van het jaar!

27 december 2022

In CWZ hebben we 23 medische opleidingen die zich inzetten voor het opleiden van co-assistenten en arts-assistenten. Eén keer is er een verkiezing van de opleider van het jaar, aios van het jaar en co-opleider van het jaar. 

Opleider van het jaar 2022 chirurg Frits van den Wildenberg | CWZ Nijmegen

Chirurg Frits van den Wildenberg is gekozen tot opleider van 2022. ‘Ik ben trots en dankbaar’, reageert hij verheugd. ‘Frits weet met veel humor zijn artsen in opleiding te inspireren’, aldus de centrale opleidingscommissie. Ook in de prijzen vielen: co-opleiders van het jaar Pepijn Krielen (2021, heelkunde) en Lucia van der weerd (2022, kindergeneeskunde), en arts-assistent in opleiding (aios) van het jaar Willem Jan van Weelden (gynaecologie).

23 opleidingen

Het COC-diner is de afsluiting van het jaar voor de centrale opleidingscommissie. In CWZ hebben we 23 medische opleidingen die zich met hart en ziel inzetten voor het opleiden van onder andere de co-assistenten en de arts-assistenten. Eén keer per jaar zet de COC deze opleidingen graag in het zonnetje en is er een verkiezing van de opleider van het jaar, aios van het jaar en co-opleider van het jaar. 

Frits van den Wildenberg opleider van 2022

Frits is sinds 2021 opleider binnen de heelkunde en weet via humor zijn artsen in opleiding te inspireren. Dit doet hij met veel plezier, 'ondanks dat hij nu in één keer 15 kinderen onder zijn vleugel heeft', aldus Frits. Afgelopen maandag mocht hij na twee eerdere nominaties eindelijk zijn prijs ‘de Hedwig Darley Wisseltrofee’ in ontvangst nemen. Zie foto boven dit nieuwsbericht.

De andere prijswinnaars

Willem Jan van Weelden aios van 2022

Willem Jan - binnenkort gynaecoloog in CWZ – weet nog voor de eindstreep van zijn opleiding de titel ‘aios van het jaar 2022’ binnen te halen. Wellicht heeft dit te maken met zijn sportieve karakter. Collega’s omschrijven Willem Jan als 'een relaxt vrolijk, gezellig en sportief persoon'. Ook op professioneel vlak wordt Willem Jan gezien als 'kundig, doortastend en kritisch'. 

Pepijn Krielen co-opleider van 2021

Hoewel de verkiezingen eigenlijk over het jaar 2022 gingen, benoemde de jury  ook nog de co-opleider van het jaar 2021. De jury bedankt Pepijn, aios heelkunde, dat hij bijdroeg aan een goed leerklimaat in een lastig jaar met COVID. Pepijn begeleidt co-assistenten met veel enthousiasme. Als aios wenst hij co’s een brede basis mee te geven waarbij je leert van en met elkaar! Co-assistenten omschrijven Pepijn als 'creatief, inspirerend en behulpzaam'. Dat Pepijn een hart voor onderwijs heeft ziet men ook terug in zijn actieve deelname in de onderwijscommissie van de  arts-assistenten vereniging.

Lucie van der Weerd co-opleider van 2022

Lucie is als anios op de afdeling kindergeneeskunde zeer geliefd bij de co-assistenten. Lucie omschrijft een goed co-schap als een 'veilig leerklimaat waarin het laagdrempelig voelt om te zeggen dat je iets niet weet en dat ook oké is'. Hier staat Lucie voor. Co’s omschrijven Lucie als 'betrokken, behulpzaam, meedenkend, laagdrempelig, geduldig, kritisch, gastvrij en nog veel meer mooie eigenschappen'. Het is dan ook niet gek dat de titel co-opleider van het jaar 2022 naar Lucie gaat.