Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Thuis online inchecken zorgt voor meer ontspannen bezoek aan CWZ

04 oktober 2022

Het aanmelden in het ziekenhuis verloopt vlotter, zodat de wachttijd voor iedereen korter is.

Online inchecken | CWZ Nijmegen

Wie een afspraak heeft op de polikliniek, kan thuis op zijn gemak alvast inchecken. Thuis inchecken gebeurt online via MijnCWZ. Het zorgt ervoor dat mensen meer ontspannen naar het ziekenhuis komen en bespaart tijd op de dag van de afspraak. Het aanmelden in het ziekenhuis verloopt vlotter, zodat de wachttijd voor iedereen korter is. De reacties op de proef bij enkele poliklinieken waren erg positief. Daarin voert CWZ online inchecken nu in voor het hele ziekenhuis.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een of twee dagen vóór de afspraak op de polikliniek, krijgen mensen een e-mail met het verzoek om thuis alvast een aantal persoonlijke gegevens te controleren op patiëntportaal MijnCWZ. Als de gegevens niet kloppen, dan zijn ze in MijnCWZ eenvoudig zelf aan te passen. Binnen een kwartier ontvangen mensen daarna een e-mail met een QR-code. Met die code kunnen zij zich in het ziekenhuis versneld aanmelden bij een meldzuil. Patiënten die vaker in CWZ komen, hoeven maximaal 1x per half jaar alle gegevens te controleren. Bij een volgend bezoek gaat online inchecken dus nóg sneller.

Betere en veiligere zorg

Norma, senior doktersassistent van de meldpunten, vertelt waarom het belangrijk is om de gegevens vooraf goed te controleren: ‘Als patiënten voor het eerst bij ons komen, is het goed om te controleren of alle gegevens die wij hebben ontvangen kloppen. Ook als iemand langere tijd niet in CWZ is geweest, komt het nogal eens voor dat hij of zij van huisarts is veranderd. Als dat niet wordt aangepast, dan kunnen uitslagen van onderzoeken en brieven bij de verkeerde huisarts komen, terwijl de eigen huisarts niets ontvangt. Online inchecken is dus niet alleen sneller, maar zorgt ook voor vlot verlopende zorg én bescherming van privacy van de patiënt.’

Positieve proef

Het online inchecken is als proef gestart voor patiënten van een aantal poliklinieken. In deze periode werd hen gevraagd naar hun bevindingen. Omdat de reacties erg positief waren, voert CWZ online inchecken nu in voor het hele ziekenhuis. Onze patiënten vinden het prettig om thuis hun gegevens te controleren: ‘Ik vind het thuis je gegevens controleren rustiger dan in het ziekenhuis. Thuis heb je dat zo gedaan.’

Extra service

Online inchecken is gemakkelijk en snel. Het is een extra service van CWZ. Ook zonder online inchecken en QR-code kunnen patiënten zich aanmelden bij een meldzuil. Ze hebben dan een geldig legitimatiebewijs nodig. Het aanmelden duurt dan wel langer. De medewerkers en vrijwilligers van de meldpunten zijn er om mensen te helpen met aanmelden en vragen te beantwoorden.

Digitale middelen

Online inchecken past in de visie van CWZ om steeds meer gebruik te maken van digitale mogelijkheden. Lees meer over online inchecken.