Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Sportartsen CWZ gaan Sportmedisch Centrum SportQube bemannen

12 oktober 2018

Sinds oktober 2018 is CWZ sportgeneeskunde gestart met sportmedisch centrum SportQube. Dit is een ultramodern sportcomplex in Nijmegen-West, waar turn-, judo- en rugbytalenten trainen. 

Sportarts Rob Vesters dpet apprehensiontest in SportQube | CWZ Nijmegen

Sinds oktober 2018 is CWZ sportgeneeskunde gestart met sportmedisch centrum SportQube. Dit is een ultramodern sportcomplex in Nijmegen-West, waar turn-, judo- en rugbytalenten trainen. 

Blessurepreventie en begeleiding

In het Sportmedisch Centrum werkt CWZ sportgeneeskunde samen met Fysiotherapie Bottendaal en HAN Seneca. Naast hun gewone praktijk bieden zij als sportartsen, fysiotherapeuten en wetenschappers samen een totaalpakket aan voor sportclubs. Dit pakket is gericht op blessurepreventie en medische begeleiding en niet alleen geschikt voor topsporters en talenten, maar ook voor recreanten. Sportartsen Irene Hendriks, Hilde Joosten en Rob Vesters: ‘SportQube verbindt de topsport Nijmegen met sportgeneeskunde. Op deze manier staan we nóg dichter bij de sporters. Dat komt de sportmedische begeleiding beslist ten goede. We kijken erg uit naar de samenwerking met alle verschillende specialisten, verenigingen en sporters.’

Unieke samenwerking

In SportQube vinden drie Regionale Talenten Centra onderdak: RTC Turnen, RTC Judo en Rugby Academy Oost. Top Sport Gelderland is een belangrijke partner en vormt een link met NOC-NSF en het Olympisch Netwerk. Zij begeleiden topsport talenten met alles wat buiten de reguliere trainingen valt. Daarnaast helpen ze de verenigingen met het verbeteren van talentontwikkeling. ‘Deze sporthal is van internationale allure. Uniek is niet alleen dat de drie (top)sportverenigingen met elkaar in verbinding staan. Maar ook de samenwerking daarin met partners op het vlak van medische begeleiding, onderzoek, onderwijs en ontwikkeling en maatschappelijke begeleiding is uniek’, zegt Frans Mooren, bestuurslid van SportQube.

House of talents

SportQube heeft meer dan 4000 m2 aan sportruimte verdeeld over 7 zalen waarvan verschillende verenigingen gebruik maken. De Hazenkamp Gymsports traint er met zowel de Topsport damesselectie, de wedstrijdsporters van diverse divisies en veel groepen recreatieturners en - turnsters. Daarnaast opent binnenkort de springhal en zijn er lessen voor Free Running en Ouder-Peutergym. Voor de judoliefhebbers is een grote, deelbare, judozaal beschikbaar waarvan zowel Top Judo Nijmegen, Tomoda als Chikara gebruik maken. Rugbyers van de Rugby Academy maken gebruik van de judozaal, het krachthonk en de multizaal.

Prikpost

SportQube krijgt ook een prikpost voor bloedafname. Van maandag tot en met vrijdag kunnen mensen hier van 8.30 tot 9.00 uur terecht voor bloed prikken of het inleveren van materiaal voor laboratoriumonderzoek.