Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Regionaal webinar over COVID nazorg & revalidatie

18 mei 2021

De afdeling sportgeneeskunde van CWZ organiseerde afgelopen maand een regionaal webinar.

sportgeneeskunde| CWZ Nijmegen

sportgeneeskunde| CWZ Nijmegen

Regionaal webinar over COVID nazorg & revalidatie

De afdeling sportgeneeskunde van CWZ organiseerde afgelopen maand een regionaal webinar over COVID nazorg voor bijna 100 geïnteresseerde zorgprofessionals waaronder huisartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. In het webinar gingen sportarts i.o. Jeroen Mooren, fysiotherapeut Maurice Kuijpers en ergotherapeut Wytze van Walsum in gesprek over hun ervaringen en werkwijze omtrent de revalidatie van patiënten na COVID.

Versterken netwerk COVID nazorg

Het doel van de avond was het versterken van het regionale netwerk en verbeteren van de samenwerking om zo patiënten met restklachten na COVID nog beter te kunnen helpen. Het resultaat is een netwerkkaart van COVID revalidatie binnen de regio en meer inzicht in de verschillende expertisen van verschillende zorgverleners.

Irene Hendriks , sportarts: ‘Wij hebben sinds vorig jaar een grote groep patiënten met restklachten na corona op onze polikliniek gezien. Voor andere aandoeningen beschikten wij al over een groot netwerk aan paramedici, waarbij we goed wisten welke patiënt waar het beste geholpen kon worden. Door het organiseren van deze webinar kunnen wij nu ook onze coronapatiënten nog beter naar de juiste plek verwijzen.’

Sportmedisch onderzoek

Patiënten die corona hebben doorgemaakt kunnen terecht bij de sportarts voor een sportmedisch onderzoek om meer inzicht te krijgen in de oorzaak van eventuele restklachten en advies voor het opbouwen van de conditie.