Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

'Pompom heeft zijn arm gebroken'

29 november 2019
RM20191128 Teddy Bear Hospital | CWZ Nijmege

‘Teddy is door de schoorsteen gevallen’ en ‘Bappi heeft een zere buik’ zeiden kleuters tijdens het Teddy Bear Hospital dat voor de zesde keer plaatsvond in CWZ. Honderd kinderen van verschillende basisscholen kwamen op 28 november berendokter spelen. Ze worden hierdoor minder angstig voor het ziekenhuis en studenten geneeskunde en verpleegkunde leren omgaan met kinderen.

Teddy Bear Hospital

In het berenziekenhuis spelen kinderen samen met studenten geneeskunde en verpleegkunde berendokter. Alle kleuters nemen hun eigen knuffel mee en gaan samen met de studenten onderzoeken wat er aan de hand is. Voor de gelegenheid was het Auditorium van CWZ omgebouwd tot een ziekenhuisje.

‘Knufje moet ook een jas aan’

In de spreekkamer werden alle kwaaltjes besproken. Vervolgens werd er een röntgenfoto van de knuffel gemaakt. Daarna kwam het spannendste: de knuffel kreeg een passende behandeling en soms zelfs een operatie! Voor dit onderdeel kregen de kleuters mondkapjes, mutsjes, een speciale blauwe jas en zelfs handschoenen aan. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag. De knuffels kregen pleisters, verband en sommige lagen zelfs even aan het infuus. Ook maakten de kleuters speciale ‘toverdankjes’ als medicijn om de pijn te verzachten.

‘Mijn knuffel is weer beter!’

Nadat de knuffels beter waren, kregen de kleuters een berendokter-diploma. Vol trots liepen de kinderen door de gang. Nog even wat drinken en daarna weer terug naar school. Maar niet voordat ze samen heel hard ‘Dankjewel!’ riepen tegen alle studenten.

Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van de International Federation of Medical Students Associations (IFMSA) en vindt jaarlijks in meerdere ziekenhuizen in Nederland plaats. De afdeling kindergeneeskunde organiseert dit samen met IFMSA.