Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Nu beschikbaar: CWZ Zorgapp

06 juni 2019

De CWZ Zorgapp is een moderne manier van patiëntenvoorlichting die de zorgverlener ondersteunt.

CWZ Zorgapp | CWZ Nijmegen

De CWZ Zorgapp is een moderne manier van patiëntenvoorlichting die de zorgverlener ondersteunt. De gratis app geeft specifieke informatie over behandelingen, tips voor herstel en filmpjes met oefeningen. Coloscopie ging gisteren live en binnenkort zijn ook beschikbaar: staar, hartinfarct en voedselintolerantie.

Juiste informatie, juiste moment

De afdeling orthopedie heeft de app* in januari 2017 al zelfstandig gebruik genomen. In twee jaar tijd is hij 5.439** keer gedownload. Keetie Kremers, verpleegkundig specialist, vertelde in een eerder verschenen artikel hoe de app werkt voor patiënten van orthopedie: 'Een operatie is vaak spannend. Niet alle informatie blijft hangen tijdens een afspraak. In de app geven we de juiste informatie op het juiste moment. Zo weet de patiënt precies wat hem te wachten staat vóór, tijdens en na de operatie'. 

Persoonlijke meldingen

De patiënt wordt door de komst van de CWZ Zorgapp nóg beter geïnformeerd met persoonlijke meldingen op de mobiele telefoon. De dag voor de operatie krijgt de patiënt bijvoorbeeld een melding dat hij na middernacht niks meer mag eten. De dag na de operatie verschijnt een bericht met informatie over medicijnen. De patiënt heeft zo zelf meer regie en weet in iedere fase van het zorgpad wat hem te wachten staat. Daardoor is hij minder zenuwachtig en komt goed voorbereid op een afspraak. Ook na de behandeling geeft de app oefeningen, begeleiding bij medicatie en antwoord op belangrijke vragen.

Meekijken

De CWZ Zorgapp is een aanvulling op de mondelinge informatie die de patiënt krijgt van de arts of verpleegkundige. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij oudere patiënten, is het ook wenselijk dat familieleden en mantelzorgers kunnen meekijken. Door de app te downloaden ontvangen zij gemakkelijk dezelfde informatie als de patiënt. Ook kan de CWZ Zorgapp worden ingezet als informatiebron voor arts-assistenten en nieuwe medewerkers die meer willen weten over het zorgpad van patiënten op de afdeling.

* De CWZ Zorgapp heette eerder CWZ orthopedie. De app wordt vanaf nu ingezet voor meerdere specialismen en daarom is er gekozen voor een nieuwe, algemene naam.
** jan. 2019

CWZ-ambitie betrokken patiënt

De CWZ Zorgapp is een voorbeeld van onze ambitie om patiënten te betrekken bij hun zorg. Een betrokken patiënt betekent: mensen helpen om de regie te nemen, begrijpelijke informatie geven en samen beslissen over de zorg die het beste bij hen past.