Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Nieuwe versies BeterBoeken voor kinderen beschikbaar

18 februari 2019

Op de kinderafdeling zijn de BeterBoeken te vinden die aan kinderen laten zien wat er gebeurt in een ziekenhuis.

Beter kinderboeken | CWZ Nijmegen

Op de kinderafdeling zijn weer nieuwe BeterBoeken te vinden. Boeken in een tijdschriftvorm speciaal gemaakt voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven. 

Voorlichting en verwerking

Een ziekenhuisopname is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Kinderen  komen in een onbekende omgeving terecht en doen veel nieuwe indrukken op. Dat zorgt vaak voor onrust en onzekerheid. Met de juiste zorg en voorlichting kunnen kinderen op hun gemak worden gesteld. Het BeterBoek is een educatieve uitgave, waarin het kind direct wordt aangesproken. Waar ben jij nu? Wie ontmoet je in het ziekenhuis? Waarom krijg je een bepaald onderzoek? Zo raken ze vertrouwd met de omgeving en wordt angst voor onderzoeken en behandelingen deels weggenomen. Een kind heeft in het boek ruimte om zijn eigen verhaal op te schrijven, zodat ze hun emoties en ervaringen een plek kunnen geven. Daarnaast is er plaats voor foto’s en berichten, waardoor thuis iets dichterbij lijkt te zijn. 

Waardevolle herinnering

Het BeterBoek is en blijft eigendom van het kind. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de uitgave voor het kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis. 

Varianten

Naast het BeterBoek over de ziekenhuisopname zijn er vele thema-uitgaven. Voorbeelden hiervan zijn de BeterBoeken over amandelen verwijderen, buisjes plaatsen en bloedprikken. Ook is er per leeftijdscategorie een andere variant.