Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Nieuwe röntgenkamer CWZ Waalsprong

09 februari 2022

Beeldkwaliteit is flink verbeterd en inrichting is prettig voor patiënten én medewerkers.

Röntgenkamer CWZ Waalsprong | CWZ Nijmegen

Wijkkliniek CWZ Waalsprong in Oosterhout heeft een gloednieuwe röntgenkamer. In de ruimte is de nieuwste generatie Bucky-apparatuur geplaatst om röntgenfoto’s van het skelet te maken. De beeldkwaliteit is flink verbeterd en de inrichting is prettig voor patiënten én medewerkers.

Meer patiënten per dag

Bij de apparatuur gaat het om de Digital Diagnost C90 van Philips Medical Systems. Daarmee is het mogelijk op een gemakkelijke en betrouwbare manier standaard radiografische onderzoeken uit te voeren. Voordeel is dat de laboranten op deze locatie nu meer patiënten per dag en van meer verschillende specialisten kunnen onderzoeken. Door de verbeterde beeldkwaliteit en verminderde dosis straling zijn er geen beperkingen meer voor onderzoek bij kinderen jonger dan 10 jaar. Bij het vernieuwen van de kamer is bovendien veel aandacht besteed aan het creëren van een zo prettig mogelijke sfeer. De kamer is voorzien van een prachtig fotobehang.

Up to date

Met de nieuwe kamer is het aanbod beeldvormende diagnostiek in CWZ Waalsprong weer helemaal up to date. Patiënten uit de regio kunnen er ook terecht voor MRI- en echo-onderzoek.

De foto op de fotowand is gemaakt door Noortje van Deursen Tissen, expert- laborant CWZ.