Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Nieuwe kinderwebsite van CWZ

01 juni 2018

De site laat kinderen alvast kennismaken met het ziekenhuis. Bekijk de nieuwe website!

Sinds vandaag heeft CWZ een aparte website voor kinderen.

Speciaal voor kinderen

Het laat kinderen alvast kennismaken met het ziekenhuis. De site is gemaakt voor en met kinderen. Hij ziet er uitnodigend uit en bevat precies die informatie die kinderen graag willen krijgen voor ze naar het ziekenhuis komen.

Kijkje nemen

Daarom kunnen kinderen op de kinderwebsite alvast een kijkje nemen. In filmpjes is te zien hoe de kinderafdeling eruit ziet en wat er te doen is. Wat moet je allemaal vooraf weten? En met welke dokters krijg je te maken?

Huis met verschillende kamers

De website ziet eruit als een huis met vijf kamers. Elke kamer is anders en biedt passende informatie per kamer en per leeftijdsgroep. In de kinderkamer vind je vlogs van kinderen, filmpjes van dokters en andere informatie voor kinderen. De grote mensenkamer biedt informatie voor ouders en verzorgers. De huiskamer is voor het hele gezin. Hier kun je een spelletje spelen of een filmpje kijken. Er is ook een speciale kamer voor oudere kinderen: de chillzolder. Daar vind je een vlog, games en sociale media. Ben je al in het ziekenhuis geweest? Dan is de keuken de plek om ervaringen uit te wisselen.

Samen met kinderen

De kinderwebsite is bedacht samen met kinderen. Daarom is er gewerkt met veel kleur, weinig teksten en veel video’s. De website hoort bij de afdeling kindergeneeskunde. De vorm van het huis is gekozen, omdat een huis voor veel kinderen herkenbaar is. Ze kunnen in het huis zelf bepalen wat ze willen zien. De kindersite is vooral bedoeld om op een mobiel of tablet te bekijken. Bekijk de kinderwebsite hier.