Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Na schouderoperatie dezelfde dag naar huis

01 februari 2017

Wie een schouderoperatie ondergaat in CWZ, kan vanaf nu meestal dezelfde dag al naar huis. Deze operaties gebeuren vanaf 1 februari ook in dagbehandeling.

Wie een schouderoperatie ondergaat in CWZ, kan vanaf 1 februari meestal dezelfde dag al naar huis. Het gaat om de volgende ingrepen: Operatie aan het sleutelbeen (laterale clavicula resectie); operatie voor aanhoudende klachten in de schouder en arm: (neerplastiek met of zonder cuffrepair, eventueel via kijkoperatie), stabilisatie van de schouder (bankart repair operatie), sleutelbeenbreuk (clavicula fractuur), kijkoperatie van de schouder (schouderscopie) en luxatie van het acromio-claviculaire gewricht (AC luxatie).

 

Mensen die een schouderoperatie in dagbehandeling ondergaan, krijgen vóór de operatie instructies over oefeningen (fysiotherapie). Ze krijgen pijnmedicatie die geschikt is om thuis te gebruiken. Een speciale behandel-app geeft stap voor stap instructie en informatie op het juiste moment van het herstel voor thuis. Is er nazorg nodig, dan vragen we deze al voor de operatie aan, zodat alles is geregeld bij thuiskomst.

 

Een aantal orthopeden van CWZ is gespecialiseerd in de behandeling van schouderklachten. Zij werken samen met andere schouderexperts in Schouder Centrum Nijmegen. Hierdoor krijgt u advies en behandeling volgens de laatste medische inzichten.