Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Marga neemt na 50 gouden jaren afscheid van CWZ

10 augustus 2023

Marga Palm, familiezorgverpleegkundige, neemt na 50 jaar afscheid van CWZ om te genieten van haar welverdiende pensioen. ‘Mijn loopbaan was geweldig, ik heb hier altijd met hart en ziel gewerkt.’ Samen met Marga blikken we terug op deze 50 mooie jaren.

Marga Palm, familiezorgverpleegkundige, neemt na 50 jaar afscheid van CWZ om te genieten van haar welverdiende pensioen. ‘Mijn loopbaan was geweldig, ik heb hier altijd met hart en ziel gewerkt.’ Samen met Marga blikken we terug op deze 50 mooie jaren.

Zuster in hart en nieren

Toen Marga op 6-jarige leeftijd voor het eerst in het ziekenhuis kwam, wist ze het meteen: ik word zuster. Nadat ze de opleiding had afgerond, kwam ze terecht in het vroegere CWZ. ‘Vanaf het begin heb ik CWZ echt een warm hart toegedragen. Het voelde goed, zowel in het oude als in het nieuwe ziekenhuis. Bij de ingang voel ik me al thuis.’

Marga was al een tijdje werkzaam als verpleegkundige bij CWZ toen de longafdeling werd opgezet. Ze besloot hier aan de slag te gaan. ‘Nu is de longafdeling een van de grootste afdelingen in ons ziekenhuis, ik weet nog dat de eerste longarts hier kwam werken.’ Daarna, ongeveer 20 jaar geleden, werd Marga gevraagd of ze bij de familiezorg wilde komen werken. Deze uitdaging pakte ze met beide handen aan. De longafdeling wilde ze echter nog niet loslaten en dus combineerde ze haar diensten in de familiezorg de daaropvolgende 10 jaar met avonddiensten op de longafdeling.

Familiezorgverpleegkundige: een steun voor patiënt en naasten

De familiezorg moet volgens Marga echt bij je passen en passen deed het zeker bij Marga. ‘Familiezorg is een andere tak van onze gezondheidszorg’ vertelt Marga. ‘Je staat dichtbij de patiënt en zijn of haar naasten. Naasten van de patiënt weten vaak niet hoe ze met bepaalde situaties om moeten gaan. Als familiezorgverpleegkundige kun je ze hierin ondersteunen.’ Marga heeft vanuit deze rol veel mooie dingen voor patiënten en naasten kunnen doen. Zo heeft ze samen met haar team de veertiende verjaardag van een jongen wiens moeder kwam te overlijden in de binnentuin gevierd. Ook heeft ze een huwelijksvoltrekking in de stilteruimte georganiseerd voordat de partner kwam te overlijden en een patiënt voor een uurtje naar huis begeleid om er even uit te zijn.

Het van de positieve kant bekijken

In Marga’s gehele loopbaan stond het leveren van goede zorg en positiviteit centraal en dat wil ze ook graag meegeven aan andere collega’s. ‘Er positief instaan en het samen doen, zo heb ik altijd de beste zorg kunnen leveren. Dat hoort ook echt bij CWZ, een gemoedelijk en warm ziekenhuis waar iedereen elkaar kent en helpt.’

Marga’s werkzame leven was naar eigen zeggen fantastisch en dit heeft ze mogen afsluiten met een prachtig afscheid. Ze is door haar collega’s van de familiezorg in de watten gelegd en overspoeld met prachtige woorden van iedereen die gedag kwam zeggen. Wij willen Marga bedanken voor de afgelopen 50 jaar en de goede zorg die zij heeft geleverd. Geniet van jouw welverdiende pensioen Marga!

Lees meer over de afdeling familiezorg.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.