Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

KNO erg blij met titel ‘co-schap van het jaar’

08 november 2022

Medisch studenten Radboud Universiteit stemmen jaarlijks over de beste stageplekken in ziekenhuizen

KNO co-schap van 2022 | CWZ Nijmegen

Geneeskundestudenten van de Medische Faculteits Vereniging Nijmegen stemmen jaarlijks over de beste stageplekken in ziekenhuizen. Dit jaar hebben ze de vakgroep keel-neus-oorheelkunde (KNO) van CWZ tot co-schap van het jaar gekozen.

Na 10 nominaties nu de jaarprijs

De vakgroep KNO was genomineerd samen met het Gelre ziekenhuis in Zutphen en het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. KNO-arts Joost Engel is erg blij. ‘Al 10 jaar waren we genomineerd en nu winnen we eindelijk de jaarprijs. Een ware opsteker voor het hele KNO-team, dat hier met hart en ziel aan gewerkt heeft.’ Affiliatiecoördinator Rob Vesters feliciteert de KNO-artsen van harte. Vesters coördineert de co-schappen voor de verschillende disciplines in opleidingsziekenhuis CWZ.

Nog 3 CWZ-vakgroepen genomineerd

Tijdens een co-schap loopt een medisch student stage. In de co-schap van het jaar-verkiezing beoordelen co-assistenten van de Radboud Universiteit Nijmegen elk jaar alle co-schappen in de ziekenhuizen. Dit jaar stond het thema ‘Een veilig leerklimaat’ centraal.
Er waren nog drie andere CWZ-vakgroepen die een nominatie kregen: kindergeneeskunde, spoedseisende hulp en dermatologie. Rob Vesters: ‘Ik feliciteer ook deze vakgroepen. Zij hebben weliswaar niet gewonnen, maar een nominatie is ook een mooie prestatie.' Bij deze vakgroepen gingen de prijzen naar SKB Winterswijk (kindergeneeskunde), Slingeland ziekenhuis (spoedeisende hulp) en Jeroen Bosch Ziekenhuis (dermatologie).