Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

KCL krijgt nieuw laboratorium informatie systeem (LIS) op 27 en 28 oktober

19 oktober 2018

Als onderdeel van een belangrijke kwaliteitsverbetering neemt het klinisch chemisch laboratorium (KCL) in het weekend van 27 en 28 oktober een nieuw Laboratorium Informatie Systeem (LIS) in gebruik.

Als onderdeel van een belangrijke kwaliteitsverbetering neemt het klinisch chemisch laboratorium (KCL) in het weekend van 27 en 28 oktober een nieuw Laboratorium Informatie Systeem (LIS) in gebruik. Het systeem biedt meer mogelijkheden om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Wat verandert er voor u?

  • Om de impact zo beperkt mogelijk te houden, vindt de overstap in het weekend plaats. In een uitzonderlijke situatie kan het voorkomen dat laboratoriumuitslagen later worden gerapporteerd dan u van ons gewend bent, m.n. in de eerste week na de overstap. Neem in dat geval contact met ons op.
  • Om tijdens de implementatie het aantal laboratoriumaanvragen te beperken, sluiten we de bloedafname poli in het CWZ (afdeling B82) op de zaterdagochtend (27 oktober).
  • Onze referentiewaarden zijn aan de hand van recente literatuur geactualiseerd en in het nieuwe systeem geïmplementeerd. Daarnaast zal de geschatte klaring op basis van MDRD (oude formule) niet meer naast de CKD-epi (verbeterde formule) worden gerapporteerd.

Contact

Voor vragen of verdere informatie kunt u het klinisch chemisch laboratorium bereiken via telefoonnummer 024 - 365 8670.