Zingen met liefde

11 juni 2019

Donderdag 6 juni vond het eerste ziekenhuiskamerconcert van Bedside Buskers plaats in CWZ.

Bedside Buskers: Benjamin Kuijpers en Luuk Nengerman | Vrienden van CWZ Nijmegen

Donderdag 6 juni vond het eerste ziekenhuiskamerconcert van Bedside Buskers plaats in CWZ. Zanger Benjamin Kuijpers en gitarist Luuk Nengerman bezochten de patiënten op verpleegafdeling cardiologie B42.

Het ziek zijn even vergeten

Benjamin: ‘We zingen echt met liefde iets voor iemand die dat zou kunnen gebruiken. Je krijgt direct een glimlach terug. We zorgen dat het gepast is, maar in sommige gevallen is de situatie er ook naar dat we de deur dicht doen van de kamer en even flink muziek maken met patiënten. In andere gevallen speel je iets heel troostends of iets om te koesteren. Ik denk wel dat wij een lichtje kunnen laten schijnen. Je kunt iets onder woorden brengen of iets herkenbaars brengen voor iemand, wat de patiënt helemaal uit de situatie haalt.' De patiënten op de verpleegafdeling hebben genoten van de muziekoptredens. 'Ik vond het heel leuk. Ik heb nergens anders aan gedacht', aldus mevrouw Schuster, patiënt CWZ.

Bedside Buskers

Sinds dit jaar is Bedside Buskers een goed doel van stichting Vrienden van CWZ. De muzikanten van Bedside Buskers brengen live-muziek naar de mensen die het goed kunnen gebruiken: de patiënten in het ziekenhuis. Door de optredens van professionele muzikanten kunnen patiënten het ziek zijn even vergeten.

Reportage Omroep Gelderland

Omroep Gelderland was ook aanwezig en heeft een mooie reportage gemaakt over Bedside Buskers in CWZ.