Virtueel werkbezoek Secretaris-Generaal VWS Erik Gerritsen aan CWZ

05 februari 2021

Webinar over slimme zorg en innovatie in het teken van de Slimme Zorg Estafette.

Webinar Slimme Zorg Estafette | CWZ Nijmegen

In het teken van de Slimme Zorg Estafette, waarin slimme zorg en innovatie centraal staan, brachten Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS Erik Gerritsen en een aantal van zijn collega’s donderdag 4 februari een digitaal werkbezoek aan CWZ.

Juiste zorg op juiste plek

Onderwerp van gesprek was heel toepasselijk de digitalisering in de zorg. De manier waarop CWZ dit aanpakt met het bieden van de juiste zorg op de juiste plek en hoe digitalisering daarbij effectief wordt ingezet is ook bij het ministerie van VWS positief opgevallen. Begin december noemde minister Tamara van Ark in een kamerbrief de thuismonitoringsapps van CWZ ook al als goede voorbeelden van succesvolle en snelle invoering van zorgtechnologie.

Patiënt aanwezig

Natuurlijk was ook de patiënt aanwezig bij het bezoek. Uit eigen ervaring vertelde een gebruiker van de CWZ Thuis app over de voordelen van de juiste zorg op de juiste plek door het gebruik van de app: hierbij staat een gevoel van veiligheid en rust voorop omdat er bij zorg die op afstand digitaal wordt aangeboden continu contact is indien nodig waardoor het toch heel dichtbij voelt.

Samenwerking

Erik Gerritsen was onder de indruk van wat CWZ in gezamenlijkheid met partners heeft bereikt. Want zo’n digitaliseringstraject doe je niet alleen maar samen met zorgpartners zoals ZZG Zorggroep, zorgverzekeraars, de huisartsen en natuurlijk digitale partner Luscii met wie CWZ samen de CWZ Thuis app heeft ontwikkeld. Al deze partijen namen deel aan dit virtuele werkbezoek, waardoor VWS een goed beeld kreeg van hoe je mooie resultaten kunt bereiken door samen te werken met verschillende partijen in de zorgketen.

Lef nodig

Samenwerken is belangrijk om digitaliseringsprojecten in de zorg goed uit te rollen. Maar daarnaast is ook lef nodig om het gewoon te doen en ook dit werd duidelijk onderkend door Erik Gerritsen. Kortom: het was een goed gesprek dat zeker een vervolg krijgt.