Teams CWZ, Rijnstate en Radboud rennen zaterdag samen voor SEH

23 mei 2023

Op zaterdag 27 mei - Emergency Medicine Day - vindt de jaarlijkse estafette-sponsorloop SGOrun plaats. De teams van spoedeisende hulp-afdelingen door het hele land halen dan geld op om wetenschappelijk onderzoek binnen de spoedeisende geneeskunde te bevorderen.

Spoedartsen | CWZ Nijmegen

Op zaterdag 27 mei - Emergency Medicine Day - vindt de jaarlijkse estafette-sponsorloop SGOrun plaats. De teams van spoedeisende hulp-afdelingen door het hele land halen dan geld op om wetenschappelijk onderzoek binnen de spoedeisende geneeskunde te bevorderen. Om de goede samenwerking te benadrukken hebben de SEH’s van Rijnstate, Radboudumc en CWZ de handen in elkaar geslagen en gaan samen rennen voor het goede doel.

'We lopen graag een rondje extra!'

Met veel enthousiasme verschijnt het SEH-team van CWZ  over drie dagen aan de start. 'Meedoen is belangrijker dan (hard)lopen, de ene voet voor de andere zetten is voldoende', aldus het team op de website van de loop. 'Het gaat erom dat we investeren in onderzoek op de spoedeisende hulp en daarmee zorgen voor betere acute zorg. Hier rennen wij graag een rondje extra voor!'

Help mee door te doneren!

De SGOrun wordt georganiseerd door het SGOfonds (Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds). Het doel is geld te werven en met subsidies wetenschappelijk onderzoek (mede) mogelijk te maken. Help mee om de kwaliteit van onze SEH’s op hoog niveau te houden en doneer aan een team of teamlid. Dit kan heel gemakkelijk via een van de onderstaande QR-codes.

Ontvangst door wethouder Broeren in CWZ

In totaal gaan zaterdag 27 mei zo’n 20 SEH-medewerkers om 9.00 uur van start vanaf de nieuwe Rijnstate-locatie in Elst. Van daaruit gaan ze richting Rijnstate in Arnhem om vervolgens koers te zetten richting CWZ in Nijmegen. De totale route is 70 km lang. Tussen 16.00 en 16.30 uur worden de deelnemers onthaald door Jean Paul Broeren, wethouder in Nijmegen, bij de SEH van CWZ.

SGOfonds

Het SGOfonds geeft subsidies aan onderzoekers op het gebied van de spoedeisende geneeskunde. Ieder jaar ontvangen een aantal veelbelovende onderzoeksprojecten een financiële bijdrage. Daarnaast wil het SGOfonds in de komende jaren een promotietraject meefinancieren.