Nieuw hardloopspreekuur sportgeneeskunde

22 september 2023

Sportgeneeskunde vindt het belangrijk om hardlopers goed te helpen met hardloopblessures of andere inspanningsgebonden klachten tijdens hardlopen.

Hardloopspreekuur | CWZ Nijmegen

In regio Nijmegen zijn tal van hardlopers actief. Als extra service voor de hardlopers starten we bij sportgeneeskunde CWZ met een speciaal hardloopspreekuur.

Blessures en inspanningsgebonden klachten

Wij vinden het belangrijk om hardlopers goed te helpen met hardloopblessures of andere inspanningsgebonden klachten tijdens hardlopen. Met een uitgebreide tijdige analyse, behandeling en adviezen proberen we de hardlopers zo snel mogelijk weer aan het lopen te krijgen. Hierbij zijn zowel toplopers als beginnende lopers welkom. Mocht u een hardloper met klachten in uw praktijk hebben, dan zien we deze graag op onze poli verschijnen.

Binnen 2 weken ingepland

Patiënten kunnen terecht op het hardloopspreekuur via een verwijzing in Zorgdomein. Ze worden dan binnen 2 weken op het spreekuur ingepland. Een verkorte wachttijd dus. Als sportgeneeskunde denken we op meerdere facetten mee over de klacht van de hardloper en de meest passende oplossing. Er is ruimte voor een uitgebreide anamnese, lichamelijk onderzoek, aanvullende diagnostiek en behandelmethoden als shockwavetherapie, oefentherapie of injecties. We werken samen met fysiotherapeuten en podotherapeuten met hardloopexpertise.