Dialysefiets voor patiënten in Druten

04 februari 2019

Meneer Wevers heeft vorige week als een van de eerste dialysepatiënten een virtueel parcours afgelegd op de nieuwe dialysefiets.

Bewegen tijdens dialyse | Vrienden van CWZ Nijmegen

V.l.n.r: meneer Wevers, Marjolein van der Donk, meneer Buurman, Marc Mol, meneer van Swam.

Meneer Wevers heeft vorige week als een van de eerste dialysepatiënten een virtueel parcours afgelegd op de nieuwe dialysefiets in Druten. Samen met de dialyseafdeling heeft stichting Vrienden van CWZ de aanschaf van de dialysefiets met systeem mogelijk gemaakt.

Dankbaar

Terwijl meneer Wevers fietsroutes van Wijchen en Groesbeek laat zien, spreekt hij zijn dank uit: ‘Ik bedank alle partijen die ervoor gezorgd hebben dat er nu ook in Druten een dialysefiets beschikbaar is. Het is fantastisch dat dit gerealiseerd is voor patiënten!’ aldus meneer Wevers. Voor dialysepatiënten is het een uitkomst dat ze tijdens de behandeling genoeg bewegen. Het maakt de behandeling effectiever, de bloeddruk daalt minder en de patiënt heeft minder last van kramp. Ook geeft het de nodige afleiding.

Bewegen en plezier

Sinds 1 januari heeft de stichting Vrienden van CWZ een nieuw bestuur. Bestuurslid Marc Mol was vanuit de stichting Vrienden van CWZ aanwezig tijdens de uitreiking. Marc: ‘Als ex-internist weet ik dat bewegen, juist tijdens het dialyseren, erg goed is voor dialysepatiënten. Met de dialysefiets is dat niet alleen goed mogelijk, maar het zorgt ook nog voor veel plezier! Het is mooi dat wij daar vanuit de stichting Vrienden van CWZ een bijdrage aan hebben kunnen leveren.’ Marjolein van der Donk, hoofd dialyse Nijmegen en Druten, is blij dat er nu ook in Druten een dialysefiets met virtueel systeem beschikbaar is voor patiënten. ‘Het is geweldig dat wij dit samen met de dialysevereniging CWZ en stichting Vrienden van CWZ hebben kunnen realiseren. De komende tijd zullen enthousiaste verpleegkundigen op pad gaan om patiënten op de fiets te krijgen.’ Namens dialysevereniging CWZ waren meneer Buurman en meneer van Swam aanwezig. 

Vrienden van CWZ

Vrienden van CWZ maakt extra voorzieningen en activiteiten mogelijk die niet betaald kunnen worden uit het ziekenhuisbudget. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg Vrienden van CWZ op Facebook, meldt u aan voor de nieuwsbrief of lees meer op de website Vrienden van CWZ.