De digitale afspraakbrief is verbeterd

30 mei 2022

 

Patiënt: ‘Fijn dat je direct ziet wanneer je afspraak is en niet iedere keer hoeft in te loggen.’


Wanneer u een afspraak heeft in CWZ ontvangt u hiervan een bevestiging; de afspraakbrief. Al een tijdje is het mogelijk om deze afspraak digitaal per e-mail te ontvangen. Dit noemen wij de digitale afspraakbrief. In de nieuwe digitale afspraakbrief ziet u direct de volgende afspraak informatie:

  • Datum
  • Meldtijd
  • Tijd
  • Duur van de afspraak
  • Behandelaar / Onderzoek
  • Locatie
  • Waar u zich moet melden

Deze informatie staat in een blauw blok, zodat het makkelijk leesbaar is voor u. Eerst moest u inloggen in patiëntportaal MijnCWZ om deze informatie te zien, maar dat hoeft nu niet meer.

Waarom is het verbeterd?

Inmiddels ontvangt al meer de helft van de patiënten de afspraakbrief digitaal per e-mail. Op deze manier heeft u belangrijke afspraakinformatie altijd bij de hand. Zoals wanneer, waar en met wie u een afspraak heeft. In patiëntportaal MijnCWZ vindt u alles om u voor te bereiden op uw afspraak. Omdat de groep patiënten die gebruik maakt van de digitale afspraakbrief steeds groter wordt, hebben wij deze nog overzichtelijker en duidelijker gemaakt.

We zijn hiervoor met patiënten in gesprek gegaan en hebben de adviezen van deze patiënten verwerkt.

Patiënt: ‘Het is duidelijk ingedeeld, je ziet meteen waar je eventueel kunt doorklikken om meer informatie te krijgen.’

 

De digitale afspraakbrief is verbeterd

Belangrijke voorbereidingen

Soms is er extra informatie die u moet zien vóór uw afspraak. Dit zijn bijvoorbeeld belangrijke voorbereidingen of folders die klaarstaan. Als dit het geval is, dan staat dit nu ook in de digitale afspraakbrief. Het is weergegeven in een oranje blok, zodat dit goed opvalt. Om te zien wat de extra informatie precies is, logt u in op MijnCWZ. Dit soort gegevens mogen wij voor uw privacy niet in de e-mail zetten. 

Hier vindt u een verbeterde digitale afspraakbrief:

 

Zelf bepalen of u digitaal wilt ontvangen

In MijnCWZ kunt u zelf aangeven of u digitale berichten wilt ontvangen. Een voorbeeld van zo’n digitaal bericht is de digitale afspraakbrief.

Hoe u dit kunt doen, leest u op de websitepagina over de digitale afspraakbrief in MijnCWZ.

Op de website van CWZ staan ook handleidingen en tips voor optimaal gebruik van de digitale afspraakbrief.

Vragen

Heeft u vragen? Mail dan naar klantenservice@verwijder-dit.cwz.nl