CWZ Druten bestaat 10 jaar!

22 juli 2018

De polikliniek in Druten bestaat deze maand 10 jaar. Om dat te vieren, kregen medewerkers en patiënten afgelopen donderdag een gebakje.

Zowel aan patiënten als aan medewerkers werd iets lekkers aangeboden naar aanleiding van het tienjarig bestaan van CWZ Druten | CWZ Nijmegen

De polikliniek in Druten bestaat  deze maand 10 jaar. Om dat te vieren, kregen medewerkers  en patiënten afgelopen donderdag een gebakje en werd de polikliniek versierd. 

Verhuisd
Van 2008 tot 2012 was CWZ Druten gevestigd in het pand Kanaalstaete aan Kerkeland. In de korte tijd dat CWZ in Druten actief was, groeide de lokale polikliniek uit zijn jasje. CWZ Druten verhuisde daarom in 2012 naar de huidige locatie. Een kinderarts, neurologen en diëtisten sloten zich toen aan bij  de specialismen die er al spreekuur hadden.  

Kinder Diagnostisch Centrum Nijmegen
Sinds 1,5 jaar hoort ook het Kinder Diabetes Centrum Nijmegen (KDCN) erbij. ‘Eén keer  per maand  draait dit centrum in Druten een carrouselspreekuur, ook  wel  KOM (KDCN Op Maat) genoemd. Er komen dan 11 zorgverleners langs, zodat een kind met diabetes in een uur tijd verschillende disciplines kan zien. Op die manier hoeft het kind maar één keer te komen. Wel zo prettig en efficiënt’, aldus Astrid Teunissen, coördinator van CWZ Druten.

Donatie
Vorige week kreeg de dialyseafdeling van CWZ Druten  een donatie van meneer Buurman. Zijn vrouw is onlangs overleden.  Zij was nierpatiënt en kreeg in CWZ een aantal jaar buikdialyse. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst hield de familie een collecte, waarbij € 1.066,- is opgehaald. Met de donatie helpt meneer Buurman de afdeling een nieuwe dialysefiets aanschaffen, waarmee mensen tijdens hun behandeling kunnen bewegen. Dankzij deze gift en  donaties van o.a. Vrienden van CWZ en de nierpatiëntenvereniging Canisius Wilhelmina  is  er nu voldoende geld om de fiets aan te schaffen.