Carnaval in CWZ!

28 februari 2019

Dit weekend is het carnaval! En ook in CWZ is er aandacht aan besteed.

Prins Lars I in gesprek met een patiënt | CWZ Nijmegen

Prins Lars I brengt een bezoek aan een patiënt op de verpleegafdeling cardiologie

Dit weekend is het carnaval! En ook in CWZ is er aandacht aan besteed. Afgelopen donderdagmiddag heeft prins carnaval, Prins Lars I, een bezoekje gebracht aan CWZ. De prins was niet alleen gekomen. Ook zijn twee pages, twee adjudanten en zijn chauffeur vergezelden hem. Prins Lars I voelt zich enorm vereerd dat hij dit jaar de Prins van Knotsenburg mag zijn. In het dagelijks leven is Lars Hut (46) werkzaam als verpleegkundige op de hartbewaking in CWZ, maar al sinds november staat zijn leven compleet in het teken van de carnaval.

Bezoek

Prins Lars I bracht een bezoek aan vijf patiënten op de verpleegafdeling van cardiologie. Hij werd hartelijk ontvangen. De patiënten vonden het leuk dat hij een praatje maakte en de tijd nam om met hen in gesprek te gaan. Het was voor de patiënten een welkome afleiding. Ook kreeg de afdeling een taart overhandigd. 

Steun van collega’s

Na het bezoek aan cardiologie ging de delegatie naar de hartbewaking waar de collega’s van Lars hem warm verwelkomden. De afdeling was versierd en er was een levensgrote Prins Larspop gemaakt. Het was duidelijk dat zijn afdeling achter hem staat en dat ze trots zijn op het feit dat de Prins van Knotsenburg hun collega is. ‘Ik krijg alle ruimte en begrip van mijn collega’s om in de carnavalsperiode een groot deel van mijn tijd aan carnaval en alle bijkomende taken te besteden. Daar wil ik hen ook heel hartelijk voor bedanken.’ Dit deed Lars door een taart te overhandigen aan zijn collega’s.  Vanuit de raad van bestuur werd Lars verrast met een brief en een bos bloemen. 

Jeugdprins

Ook aan de kinderen is gedacht. Vanwege carnaval bracht donderdagochtend ook jeugdprins Luc van Nijmegen/Knotsenburg een bezoek aan de kinderafdeling. Daarna ging hij naar de couveuse-afdeling. Hij had voor alle kinderen op de kinderafdeling een leuke verrassing, elk kindje kreeg namelijk een goodiebag.