Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Informatie couveuseafdeling beschikbaar in CWZ Zorgapp

07 januari 2020

Vanaf vandaag kunnen ouders op de couveuseafdeling de CWZ Zorgapp raadplegen voor informatie over de gang van zaken op de afdeling.

Verpleegkundigen couveuseafdeling A32 | CWZ Nijmegen

Verpleegkundigen couveuseafdeling A32 met de CWZ Zorgapp

Vanaf vandaag kunnen ouders op de couveuseafdeling de CWZ Zorgapp raadplegen voor informatie over de gang van zaken op de afdeling. De gratis app is een moderne manier van patiëntenvoorlichting die de zorgverlener ondersteunt.

Van informatieklapper naar app

De couveuseafdeling A32 heeft 15 suites. ‘In iedere suite lag altijd een grote informatieklapper met alle informatie en folders op papier. Ouders maakten daar weinig gebruik van en als de informatie verouderd was, moesten wij het in iedere klapper veranderen. Het werd tijd om met de digitale wereld mee te gaan,’ aldus Anita Hoes, verpleegkundige couveuseafdeling.

Emotionele tijd

Ieder jaar komen er zo’n 400 tot 500 kinderen op de couveuseafdeling. Voor ouders vaak een emotionele tijd waarin ze veel informatie krijgen. Carola Helwegen, senior verpleegkundige couveuseafdeling: ‘Het is een belangrijke periode. Je hebt net je kindje gekregen, dat is een emotionele gebeurtenis en helemaal als het niet zo loopt zoals je gedacht had. Emotioneel doet dat veel en is er vaak weinig ruimte voor het onthouden en verwerken van informatie. Als zorgverlener geven wij veel informatie, omdat ouders dat moeten weten, maar vaak komt het op dat moment niet binnen. Met de app kunnen ouders de informatie altijd en overal lezen of het thuis nog eens rustig teruglezen. Hartstikke handig voor zowel de ouders als voor ons als zorgverleners.’

CWZ Zorgapp

Met de CWZ Zorgapp wordt de patiënt nóg beter geïnformeerd, heeft zelf meer regie en weet in iedere fase van het zorgpad wat hem te wachten staat. In januari 2017 nam afdeling orthopedie de app al in gebruik en zijn er twaalf orthopedische behandelingen beschikbaar. Sinds afgelopen jaar werd de app CWZ breed ingezet en uitgebreid met coloscopie, staaroperatie en voedselprovocatietest.

CWZ-ambitie betrokken patiënt

De CWZ Zorgapp is een voorbeeld van onze ambitie om patiënten te betrekken bij hun zorg. Een betrokken patiënt betekent: mensen helpen om de regie te nemen, begrijpelijke informatie geven en samen beslissen over de zorg die het beste bij hen past.