Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Impressie symposium patellofemorale klachten met live OK

29 november 2018

Op woensdag 7 november 2018 organiseerde CWZ orthopedie een symposium over patellofemorale klachten, speciaal voor fysiotherapeuten.

Foto bij impressie symposium patellofemorale klachten | CWZ Nijmegen

Op woensdag 7 november 2018 organiseerde CWZ orthopedie een symposium over patellofemorale klachten, speciaal voor fysiotherapeuten. Ruim 50 fysiotherapeuten waren deze avond te gast. 

Programma met live OK

De orthopedische experts behandelden de indicaties voor een patellofemorale stabilisatie en gaven uitleg over de operatietechnieken. Via een live verbinding met de OK kregen de fysiotherapeuten de unieke kans om een patella stabiliserende operatie te volgen. Een patiënt vertelde over zijn ervaringen en de deelnemers kregen de nieuwste inzichten in de optimale postoperatieve behandeling van patellofemorale klachten. CWZ beschikt over een landelijk erkend STZ knie-expertisecentrum orthopedie.

In januari 2019: symposium liesklachten bij sporters

Het volgende symposium voor fysiotherapeuten vindt plaats op woensdag 16 januari 2019. Orthopedisch heupchirurg Enrico de Visser,  fysiotherapeut Rob Langhout en bewegingswetenschapper Marsha Tijssen geven de laatste inzichten en ontwikkelingen rondom conservatieve en operatieve behandeling van klachten en de revalidatiebegeleiding na een operatie. Bekijk het programma en meldt u aan! 

Dit is een voorbeeld van onze ambitie om topklinische zorg te geven. In CWZ investeren we in wetenschap, medische innovatie, opleiding en unieke expertises, waardoor we goede professionals aantrekken en behouden.

Video: impressie symposium patellofemorale klachten