Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Espressobar CWZ stapt over op duurzame Billie Cup

29 september 2022

Eén Billie Cup bespaart 500 kartonnen bekers en daarmee voorkomen we dus veel afval.

Vanaf 3 oktober gaat CWZ de koffie in het CWZ paviljoen duurzaam serveren! We nemen dan afscheid van de kartonnen bekertjes en stappen over op de duurzame Billie Cup. Deze beker is herbruikbaar, gemaakt van recyclebaar materiaal (polypropyleen) en dus minder belastend voor het milieu. Met één Billie Cup besparen we ongeveer 500 kartonnen bekertjes!

Hoe werkt het?

  • Het materiaal waarvan de Billie Cup is gemaakt isoleert goed, is duurzamer dan een kartonnen beker, voldoet aan de voedselveiligheidseisen en is geschikt voor dagelijks gebruik.
  • De Billie Cup is er in verschillende maten, ieder voor zijn eigen koffiesoort.
  • Op de Billie Cup zit 1 euro statiegeld. U mag hem zolang gebruiken als u wilt. Wanneer u besluit de beker weer in te leveren bij het Paviljoen of het restaurant, krijgt u deze euro weer terug.
  • Neemt u de Billie Cup mee naar huis om vaker te gebruiken? Spoel de beker dan bij voorkeur tussendoor alleen met koud water af en zet de Billie Cup aan het einde van de dag in een energiezuinige vaatwasser. Kleine moeite, maar wel zo duurzaam.
  • Als u nóg een kopje koffie bestelt bij het CWZ paviljoen, kunt u de beker gratis ruilen voor een schone beker.
  • Wilt u uw beker personaliseren? Dan kunt u ook een deksel erbij kopen. Dit is geen onderdeel van het statiegeldsysteem en het deksel kunt u dus niet weer inleveren.

Wat vindt u ervan? Laat het ons weten.

Met de Billie Cup besparen we een behoorlijke hoeveelheid afval. En daar doen we het voor! Paul, 1e medewerker restaurant: 'Vanaf 3 oktober gaan we 3 maanden kijken hoe het gebruik van de Billie Cup werkt in de praktijk. We zijn ook benieuwd naar uw ervaringen. Daarom leggen we bij het CWZ paviljoen een boekje neer, waarin u kunt opschrijven wat u vindt van de Billie Cup. Daarna kijken we op basis van onze en uw ervaringen of en hoe we verder gaan met de Billie Cup. En de koffie... die blijft net zo lekker hoor!'