Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Erkenning Expertisecentrum Maligne Hyperthermie

02 juni 2017

Eind maart heeft CWZ een erkenning ontvangen voor het Expertisecentrum Maligne Hyperthermie. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de erkenning gegeven voor een periode van 5 jaar. Anesthesioloog Marc Snoeck, oprichter van het expertisecentrum in CWZ, is trots op de erkenning én zijn team.

Eind maart 2017 heeft CWZ een erkenning ontvangen voor het Expertisecentrum Maligne Hyperthermie. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de erkenning gegeven voor een periode van 5 jaar. Anesthesioloog Marc Snoeck, oprichter van het expertisecentrum in CWZ, is trots op de erkenning én zijn team.

Positieve beoordeling

In 2016 kregen we een voorlopige erkenning van 1 jaar. Om de erkenning te verlengen moesten we nog aan drie punten voldoen: samenwerken met het Radboudumc, het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en voorlichting van patiënten verbeteren door bijvoorbeeld het oprichten van een patiëntenvereniging. Dat hebben we gerealiseerd,’ aldus Marc.

Trots

Marc is trots op de erkenning. Marc: ‘Ik ben erg blij met de erkenning. Het is een erkenning voor mijzelf en ook voor CWZ. Ik heb er lang aan gewerkt. In 2004 ben ik op dit onderwerp gepromoveerd en sinds mijn aantreden in 1997 heb ik de mogelijkheid gekregen om het centrum in CWZ uit te bouwen. Zo is er in het laboratorium een grote opstelling gebouwd, heeft Raad van Bestuur geld vrijgemaakt voor het onderzoek en is de medewerking van mijn directe collega’s en andere specialisten ontzettend belangrijk geweest. We hebben een werkgroep Maligne Hyperthermie en met deze officiële erkenning is dat erg leuk en motiverend om mee door te gaan.’

Samenwerking

Het CWZ Maligne Hyperthermie team bestaat uit: Marc Snoeck (anesthesioloog), Jeroen Koenen (anesthesioloog), Aad Verrips (neuroloog), Yvonne van Aarssen (research analist), Dorien Wolters (research analist) en Annemiek Milder (secretaresse). Het team in CWZ wordt uitgebreid met mensen uit het Radboudumc. Marc: ‘De kennis die we hier niet hebben, kunnen we invliegen vanuit het Radboudumc. De aandoening Maligne Hyperthermie is zeer zeldzaam en daarom is het, naast de regionale samenwerking, ook belangrijk dat je internationaal samenwerkt. Dat gebeurt al vanaf het begin. Sinds 1994 ben ik lid van de Europese Groep voor Maligne Hyperthermie en sinds 1999 zit ik in het bestuur. Inmiddels ken ik die mensen goed en werken we wetenschappelijk samen met onderzoekers uit de hele wereld.’

Lees hier het hele interview met Marc Snoeck over de erkenning van het expertisecentrum voor maligne hyperthermie.