Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ sportarts Rob Vesters begeleidde NL herenteam op WK volleybal

22 oktober 2018

Onlangs werd in Italië en Bulgarije het WK volleybal voor mannen gespeeld. Het was 16 jaar geleden dat de Nederlandse herenploeg zich hiervoor kwalificeerde. Dit jaar waren ze er sinds lange tijd weer bij. En CWZ-sportarts Rob Vesters reisde met ze mee.

Rob Vesters is, naast sportarts in CWZ, ook hoofd medisch team van ons nationale heren volleybalteam. Samen met een manueel therapeut en een sportmasseur zorgt hij er voor dat alle pijntjes en blessures van de mannelijke volleybalploeg worden aangepakt. Ruim drie jaar is hij nu de officiële sportarts van dit team. In 2015 nam hij het stokje over van Maikel van Wijk. Niet zomaar. Rob Vesters heeft een bewezen staat van dienst. Eerder in zijn loopbaan, eind jaren ’90, was hij teamarts bij achtereenvolgens Jong en Jeugd Oranje mannen, het beachvolleybalteam en het Nederlandse damesteam.

Dubbelrol

De combinatie van sportarts in CWZ en sportarts voor het heren volleybalteam hoort volgens Rob bij zijn vak. ‘Bijna iedereen bij ons op de afdeling sportgeneeskunde heeft meerdere rollen. Eén van ons is clubarts bij PSV. Daarnaast begeleiden we de Hazenkamp (turnen) en Top Judo Nijmegen. Daardoor weet men de afdeling sportgeneeskunde van CWZ steeds beter te vinden. Voor volleybal gerelateerde klachten en blessures komen patiënten steeds vaker naar CWZ. Ze komen uit Friesland, Doetinchem en zelfs uit Maastricht voor een afspraak’.

Ballen rapen

Samen met de andere leden van het medische team zorgde Rob ervoor dat de spelers zo fit mogelijk aan het WK Volleybal begonnen. ‘Een van hen had last van zijn heup. Hij was bang niet te kunnen spelen op het WK. Na een grondig onderzoek kon ik hem verzekeren dat hij zonder problemen mee kon doen’. Tijdens zo’n groot toernooi als het WK hoopt hij zo weinig mogelijk mee te maken. Hij vertelt met een knipoog: ‘Eigenlijk heb ik me vooral bezig gehouden met ballen rapen en handdoeken aangeven. Maar daar ben ik blij om. Dat betekent dat de spelers in uitstekende staat aan het toernooi zijn begonnen.’

Verder dan gedacht

Dat bleek ook uit de resultaten. ‘In de poulefase speelden we tegen Brazilië, Frankrijk, Canada, China en Egypte. Landen die een stuk hoger staan op de wereldranglijst. Het sentiment was “Als we de eerste ronde, tegen China en Egypte, maar gewoon doorkomen”. Later bleek dat het Nederlandse team ook Brazilië en Frankrijk de baas kon. Een geslaagd toernooi dus, waarin de heren veel verder kwamen dan zij vooraf hadden gedacht. Met het behalen van een achtste plaats heeft het Heren Volleybalteam ook weer de A-status van NOCNSF terug. Het biedt weer perspectief voor de toekomst. Doel is deelname Olympische Spelen in Tokyo 2020.