Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ, het ziekenhuis van de regio (jaarimpressie 2019/2020)

01 juli 2020

CWZ is in anderhalve eeuw tijd sterk geworteld in de samenleving. 53 procent van de inwoners van Nijmegen en omstreken kiest voor ons ziekenhuis als ze zorg nodig hebben.

Jaarimpressie 2019/2020

CWZ is in anderhalve eeuw tijd sterk geworteld in de samenleving. 53 procent van de inwoners van Nijmegen en omstreken kiest voor ons ziekenhuis als ze zorg nodig hebben. Voor onze bijzondere expertises komen patiënten van nog verder weg.

Ga naar de jaarimpressie 2019/2020 >

Samen voor de regio

CWZ werkt intensief samen met zorgpartners in de regio om mensen de juiste zorg op de juiste plek te geven. Het streven is om alleen te verwijzen naar het ziekenhuis als het nodig is. Dat is fijn voor patiënten en CWZ kan zich focussen op zorg die echt in het ziekenhuis moet gebeuren. Waar mogelijk brengen we de ziekenhuiszorg naar de patiënt toe. CWZ is het ziekenhuis van en met de regio.

Partner van de patiënt

De patiënt zien we als onze partner. Wanneer de patiënt en de arts samen beslissen over onderzoek en behandeling geeft dat de beste resultaten. Helemaal als de kwaliteit van leven voorop staat bij alle keuzes. Iedere mens en elke situatie is uniek. 

Gezond ziekenhuis

CWZ is een gezond ziekenhuis. Dat willen we zo houden in de toekomst. Net als alle andere ziekenhuizen hebben we te maken met een sterk veranderend zorglandschap en steeds hogere kosten. We moeten de groei remmen, de zorgkosten beheersbaar houden en de kwaliteit bewaken.

Inspireren en leren

Daarnaast is CWZ één van de grootste werkgevers in de regio waar gedreven professionals zich thuis voelen. Het is belangrijk dat onze 4.000 medewerkers zich vitaal voelen en elke dag met plezier aan het werk gaan. Geïnspireerd worden om te blijven leren en zich verder te ontwikkelen. Maar ook: zekerheid en autonomie hebben, goed geïnformeerd zijn en kunnen meepraten over veranderingen.

Video: CWZ in coronatijd

Tot slot. Terwijl we terugkeken op 2019 bracht de coronapandemie de wereld tot stilstand en de ziekenhuiszorg in een ongekende stroomversnelling. Midden in die crisis liet CWZ zien wat ze waard is. Sterk, veerkrachtig, saamhorig en daadkrachtig. De coronacrisis heeft laten zien wat we in huis hebben en hoe groot het vertrouwen van de samenleving is. Een mooi fundament om op verder te bouwen en de focus te leggen op de zorg die echt in het ziekenhuis moet gebeuren. 

Bekijk hier de jaarimpressie 2019/2020 >