Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ en SportQube ontwikkelen een nieuw stoppen-met-rokenprogramma

14 april 2021

Dit programma combineert stoppen met roken en beweging.

Rookvrij en Fitter breekt sigaret | CWZ Nijmegen

Bent u gemotiveerd om te stoppen met roken, maar heeft u daar hulp bij nodig? Dan kan Rookvrij en Fitter u daarbij helpen.

Stoppen met roken programma

Rookvrij en Fitter is een innovatief stoppen-met-rokenprogramma dat is ontwikkeld door SportQube in samenwerking met CWZ sportgeneeskunde. Het programma combineert stoppen-met-roken sessies met beweging. Door meer te bewegen, ervaren de deelnemers minder ontwenningsverschijnselen, komen ze minder aan in gewicht en houden ze er een gezondere leefstijl op na.

Waarom stoppen met roken?

Sigaretten laten liggen is één van de beste dingen die een roker voor zijn gezondheid kan doen. Stoppen met roken is altijd zinvol, op elke leeftijd. Door te stoppen met roken zult u zich fitter voelen en heeft u meer energie. Het ademhalen en bewegen gaat makkelijker. De doorbloeding van uw lichaam wordt beter en als u stopt voorafgaand aan een geplande operatie vermindert dat de kans op wondinfecties en leidt het tot een sneller herstel. Op de lange termijn daalt de kans op onder andere een hartaanval en longkanker sterk. Naast al deze gezondheidsvoordelen bespaart u ook nog eens ontzettend veel geld waar u veel leuke dingen van kunt doen.

Het Rookvrij en Fitter programma

Het programma duurt drie weken en bestaat uit: een handboek, uitgebreide intake, sportmedisch advies, groepssessies of individuele sessies en wandelingen (Fresh Air Walks) onder begeleiding van een coach. Tijdens de sessies wordt cognitieve gedragstherapie toegepast in een actieve setting.  De rokers leren daarbij hun drang naar sigaretten te beheersen door middel van impulsmanagement. Ook is er uitgebreid aandacht voor een gezonde leefstijl. Indien gewenst wordt de buurtsportcoach betrokken om hem of haar te begeleiden bij het vinden van een geschikte sport. Na afronding van de sessies mag de deelnemer blijven meewandelen met de Fresh Air Walks.

Verzekering

Deelname aan Rookvrij en Fitter wordt door bijna alle zorgverzekeraars 100% vergoed en u hoeft geen eigen risico te betalen. Bekijk uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar om te controleren of dit ook voor u het geval is.

Aanmelden

Rokers kunnen zich aanmelden op www.rookvrijenfitter.nl. Na aanmelding neemt een coach contact met u op om de intake te plannen. Deelnemen kan in groepssessies (coronaproof), individueel op locatie, telefonisch of online.