Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ doet mee aan de Week van de Continentie

25 september 2019

Door heel Nederland organiseren instanties verschillende activiteiten rondom (in)continentie. Ook CWZ doet mee aan de Week van de Continentie om het taboe te doorbreken om over plas- en poep en druppelklachten te praten.

Continentieverpleegkundigen Cindy Cobussen en Annemarie van Tienen | CWZ Nijmegen

De Week van de Continentie is een initiatief van CV&V en Hollister om (in)continentieproblemen beter bespreekbaar maken zodat meer mensen de zorg krijgen die ze verdienen. In de week van maandag 7 oktober organiseren instanties door heel Nederland verschillende activiteiten rondom (in)continentie. Ook CWZ doet mee aan de Week van de Continentie om het taboe te doorbreken om over plas- en poep en druppelklachten te praten.

Naar schatting hebben meer dan 1 miljoen Nederlanders (in)continentieklachten. Lang niet iedereen weet wat de oorzaak of ernst van de klachten is en krijgt daardoor niet de juiste verzorging. Terwijl er vaak wel middelen en manieren zijn om te klachten te verminderen of op te vangen. Dit begint met het bespreekbaar maken van de klachten en een bezoek aan een zorgverlener.

'Grote impact op de kwaliteit van leven'

Cindy Cobussen en Annemarie van Tienen werken als gespecialiseerd verpleegkundige continentiezorg. Cindy: ‘Het allermooiste aan ons werk is het één-op-één-contact met mensen. Werken op poli urologie is nooit saai. We zien veel mensen met incontinentieproblemen. Dit heeft een grote impact op de kwaliteit van leven. Het is fijn om iedere patiënt oprechte, persoonlijke aandacht te kunnen geven en samen te zoeken naar een passend materiaal. Het mooiste compliment is toch de patiënt die zegt: "je hebt me heel fijn geholpen." Daar doen we het voor!’

Activiteit in CWZ

‘Op maandagochtend 7 oktober en donderdagochtend 10 oktober staan wij van 09.30 tot 12.30 uur met een informatiestand in de Binnenhof met folders, materialen en meer. Patiënten en andere geïnteresseerden kunnen gerust langskomen. We hebben er zin in,’ aldus Annemarie.