Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Animatiefilmpje voor kinderen die naar het ziekenhuis komen

10 juli 2020

Wat gebeurt er als je voor een operatie naar het ziekenhuis komt? Bekijk de video.

Animatiefilmpje door Stichting Mijn Liefste Wens | CWZ

De kinderafdeling vindt het belangrijk dat een kind weet wat hem of haar te wachten staat. Want dit zorgt voor voorspelbaarheid en daardoor wordt een kind meewerkend. Dat zorgt voor een beter verloop. Met dank aan Stichting Mijn Liefste Wens is er nu een animatiefilmpje voor kinderen over de voorbereiding op een operatie. 

Puck in de hoofdrol

In het filmpje gaat het om het meisje Puck. Zij komt voor een operatie naar het ziekenhuis. Met animatiebeelden krijg je te zien wat er dan allemaal gebeurt. ‘Door het filmpje te bekijken weet een kind wat er gaat gebeuren en wat je kunt verwachten. Je wilt dat kinderen al heel veel dingen weten en zich daar gerust bij kunnen voelen,’ zegt senior verpleegkundige Marieken Pothoven van de kinderafdeling.

De tekst gaat verder onder de video. 

Video: Puck gaat naar het ziekenhuis

Kinderwebsite

'Het is een mooi filmpje geworden, we zijn er heel blij mee,' vult Anita Scholten, hoofd van de kinderafdeling, aan. Ook in de 'huiskamer' van de speciale kinderwebsite is de video ook te bekijken. De kinderwebsite ziet eruit als een huis, met 5 kamers. Elke kamer is anders en biedt passende informatie per kamer. Er is een chillzolder, grote mensen kamer, kinderkamer, huiskamer en een keuken.

Steun

Het animatiefilmpje is gemaakt voor de afdeling kindergeneeskunde met steun van Stichting Mijn Liefste Wens. 'Onze onafhankelijke stichting ondersteunt projecten die gericht zijn op het welzijn van kinderen in de drie Nijmeegse ziekenhuizen, waaronder CWZ. Dit doet de stichting vanuit de gedachte: een gezond kind heeft 1000 wensen, een ziek kind maar één,’ vertelt Harry Dirks van Stichting Mijn Liefste Wens.

De stichting werkt samen met Stichting Vrienden van CWZ voor steun aan goede doelen en activiteiten voor patiënten van CWZ. Ook Kolster Ontwerp (animatie) en Kristel van Eijk (voice over) hebben bijgedragen aan de realisatie van deze animatie voor kinderen. Hartelijk bedankt iedereen!