Het laatste nieuws over COVID

20 januari 2021

18 januari: Eerste resultaten BCG-PRIME studie: tuberculosevaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen COVID-19

Dat zijn de eerste resultaten van de BCG-PRIME studie onder 6132 kwetsbare patiënten van 60 jaar en ouder. Het onderzoek naar het bestaande tuberculosevaccin is in september 2020 gestart en uitgevoerd in 20 Nederlandse ziekenhuizen, waaronder alle UMC’s en de Santeon topklinische ziekenhuizen. Lees meer >

7 januari: Vaccinatie verpleegkundigen en artsen in COVID-zorg gestart

Met de komst van het eerste coronavaccin is een mijlpaal bereikt in de strijd tegen het virus. Woensdag zijn de eerste vaccins binnengekomen in ons ziekenhuis en de vaccinatie van verpleegkundigen en artsen in de directe COVID-zorg is gestart. Bij de keuze wie het vaccin nu krijgt, volgt CWZ de landelijke en regionale richtlijnen.

7 januari: Heeft u vragen over het coronavaccin en vaccinatie: bel niet naar CWZ!

Wij kunnen uw vraag hierover niet beantwoorden. U vindt alle informatie over het vaccin en het vaccinatieprogramma op de website van de overheid.

3 januari 2021: Vaccinaties voor ziekenhuispersoneel

Zaterdag 2 januari werd bekend dat het kabinet heeft besloten om ook ziekenhuismedewerkers in de directe Covid-zorg eerder te vaccineren en daar ook snel mee te starten. Wij zijn blij met dit besluit van het kabinet en hebben eerder al diverse voorbereidingen getroffen. We wachten nog op specifieke informatie van de overheid met betrekking tot het vaccinatieproces. We verwachten dat we op korte termijn onze verpleegkundigen en artsen in de directe Covid-zorg kunnen gaan vaccineren.