Het laatste nieuws over COVID

15 september 2021

15 september: coronamaatregelen tot 25 september van kracht in CWZ

In de persconferentie van gisteravond heeft het kabinet aangegeven de coronamaatregelen te versoepelen. Een van de versoepelingen is dat de verplichting van de 1,5 meter maatregel wordt losgelaten, al wordt het belang van die regel nog steeds onderstreept. Het besluit van het kabinet gaat in op 25 september. Tot die datum is het huidige beleid nog volop van kracht. CWZ beraadt zich op mogelijke versoepelingen.

1 september: Volg onze maatregelen op om verspreiding van het virus te voorkomen

Basisregels voor patiënten en bezoekers

  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Mondkapje is niet verplicht, wel gewenst
  • Klachten? Thuisblijven en laten testen bij de GGD.
  • Hoest en nies in elleboog. Was vaak de handen.
  • Wij schudden geen handen.

27 augustus: Situatie nog ernstig in de regio: volg maatregelen dus goed op!

In Gelderland Zuid is het risiconiveau op dit moment ‘ernstig’. De verwachting is dat het aantal besmettingen zal gaan stijgen vanwege de opening van het onderwijs en de komst van de herfst. Wat dit gaat betekenen voor ziekenhuisopnames is nog niet zeker. CWZ is goed voorbereid om een eventuele toename van coronapatiënten op te kunnen vangen.

Gezien de ernst van de situatie vragen we iedereen de afgesproken maatregelen nauwkeurig op te volgen. Ondanks vaccinatie kunt u toch besmet raken, klachten krijgen en anderen besmetten!

Het aantal COVID-patiënten bij de spoedeisende hulp en eerste harthulp van CWZ is afgelopen week afgenomen ten opzichte van een week eerder. Het aantal opgenomen COVID-patiënten daarentegen is toegenomen.

20 augustus: het is rustig

Het is op dit moment vrij rustig met COVID-patiënten in CWZ. Vergeleken met vorige week is het aantal COVID-patiënten bij de spoedeisende hulp en eerste harthulp gelijk gebleven. Op de verpleegafdelingen en op de IC is het aantal COVID-positieve patiënten afgenomen. We vragen iedereen om alert te blijven en zich aan de basisregels te houden.

6 augustus: Het is vrij rustig in CWZ

Het is de laatste weken vrij rustig met COVID-patiënten in CWZ. Afgelopen week is het aantal verdachte patiënten op de spoedeisende hulp en eerste harthulp iets afgenomen ten opzichte van de week ervoor. Het aantal COVID-positieve patiënten op verpleegafdelingen en op de IC is een beetje toegenomen in vergelijking met de week ervoor. We vragen iedereen om alert te blijven en zich aan de basisregels te houden.

19 juli: mondkapje niet verplicht, wel gewenst

We vinden het belangrijk dat het ziekenhuis een veilige plek blijft. Voor patiënten, bezoekers en medewerkers. We vragen daarom aan iedereen om vooral voorzichtig te zijn en zich aan de basisregels te blijven houden. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. 

Basisregels voor patiënten en bezoekers

  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Mondkapje is niet verplicht, wel gewenst
  • Klachten? Thuisblijven en laten testen bij de GGD.
  • Hoest en nies in elleboog. Was vaak de handen.
  • Wij schudden geen handen.

Dragen mondkapje

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, wel gewenst. 

Afspraak op de polikliniek of opname

Bij de ingang van het ziekenhuis controleren wij niet meer op het resultaat van de vragenlijst en patiënten hoeven geen oranje of groene toegangskaart meer te laten zien. Heeft een patiënt klachten, dan meldt hij zich bij de receptie. Patiënten krijgen voor opname en polibezoek een e-mail en sms met een link naar de vragenlijst die ze via www.cwz.nl/vragenlijst invullen. Is een van de antwoorden ja, dan neemt de patiënt contact op met het ziekenhuis.

Begeleider meenemen

Bij bezoek aan de polikliniek mag de patiënt maximaal 1 begeleider meenemen. Ook hierbij geldt: bij klachten thuisblijven en laten testen bij de GGD. Voor patiënten van dagbehandeling C52 geldt dat ze geen begeleider mee mogen nemen tenzij dit noodzakelijk is.

Bezoekersregeling verruimd

Elke patiënt mag per dag maximaal 2 bezoekers ontvangen. Let op: deze 2 personen mogen niet tegelijkertijd op bezoek komen en elke patiënt mag maximaal 2 uur per dag bezoek ontvangen.  De bezoektijden verschillen per afdeling en gaan in overleg, maar zijn altijd tussen 11.00 en 20.00 uur. Bel voor de exacte tijden naar de afdeling. Bezoekers houden zich aan de basisregels: Houd 1,5 meter afstand en draag bij voorkeur een mondkapje. Bij klachten thuisblijven en laten testen bij de GGD.