Kwaliteitskeurmerken

CWZ beschikt over belangrijke kwaliteitskeurmerken. Ook scoren we goed in een aantal vergelijkingen.

Qualicor Europe Accreditatie

De accreditatie van Qualicor Europe geeft patiënten de garantie dat het CWZ doorlopend en systematisch werkt aan het bewaken van de kwaliteit en veiligheid. En het waar mogelijk verder verbetert. De keuring is zeer grondig. Het accreditatieteam bezoekt veel afdelingen, spreekt veel medewerkers en controleert documenten. Het continu verbeteren zit de CWZ’ers in het bloed. Aan bijna alle normen werd voldaan. Op een aantal aspecten kan nog een puntje op de i gezet worden en daar is CWZ mee bezig. Sterke punten die Qualicor constateerde, waren onder meer de positieve energie, betrokkenheid en verbondenheid van medewerkers en artsen. Zo ook de intensieve afstemming tussen afdelingen.

Veiligheidsmanagement

Ziekenhuizen moeten over een veiligheidsmanagementsysteem (VMS) beschikken dat voldoet aan specifieke normen en is goedgekeurd door een externe instantie. Dit systeem omvat allerlei specifieke maatregelen om de patiëntveiligheid te vergroten. Met de NIAZ Accreditatie is ook het VMS van CWZ goedgekeurd en gecertificeerd.

Seniorvriendelijk ziekenhuis

Op initiatief van de ouderenbonden is een instrument ontwikkeld om te toetsen hoe gastvrij, zorgzaam en veilig een ziekenhuis is voor ouderen. CWZ heeft met trots dit predicaat 'Seniorvriendelijk ziekenhuis' ontvangen. Zorg voor ouderen heeft binnen CWZ continue aandacht.

Zorgkaart Nederland

Op Zorgkaart Nederland kunt u CWZ een cijfer geven en uw mening geven. Door uw ervaringen krijgen wij inzicht in onze prestaties. Wij kunnen zo de zorg nog beter afstemmen op uw wensen. Zorgkaart Nederland is hét kwaliteitsplatform voor de zorg: onafhankelijk en transparant, veilig en betrouwbaar. Zorgkaart Nederland is een initiatief van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF). 

Top employer

Het onderzoeksbureau CRF heeft CWZ voor de 6e keer uitgeroepen tot 'topwerkgever'. Dit keurmerk krijgen organisaties met uitstekende arbeidsvoorwaarden, scholingsmogelijkheden en carrièrevooruitzichten.

STZ Ziekenhuis

CWZ is lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Topklinisch betekent dat het hooggespecialiseerde zorg levert. Daarbij is een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek.