Streekproducten in restaurant

Elke nacht vanaf half vier rijdt Kasper Giesbers langs regionale telers, boeren en slagers om streekproducten op te halen.

Boeren uit de regio

Tegen acht uur levert hij ze af bij CWZ. De verse groenten, het fruit, het vlees, de kip en de vis worden diezelfde dag verwerkt in de vier verschillende menu’s en lunchgerechten voor restaurant de Binnenhof.

Kasper werkt bij Oregional, een organisatie opgericht door boeren uit de regio. Wesley Rabelink, hoofd restaurant CWZ, en Paul Roelofsen, die verantwoordelijk is voor de in- en verkoop bij Oregional, onderhouden intensief contact. Over gewenste producten, aantallen, kwaliteit en vorm van aanleveren bijvoorbeeld. Paul: ‘Mijn motto is 'Van land tot klant, dat proef je!' Als Wesley stukjes kipfilet van 1 vierkante centimeter wil, dan zorgen we daarvoor.’ Wesley vult aan: 'Sinds 2016 zijn we steeds vaker met Oregional samen gaan werken, tegenwoordig ook voor beleg. Verder koopt mijn collega van de roomservice steeds meer bij deze organisatie in voor de patiëntenmaaltijden op verpleegafdelingen.'

160 maaltijden per dag

‘Onze koks gaan creatief om met de ingrediënten voor de ruim 160 maaltijden per dag’, vertelt Wesley. ‘Onderdelen van de verschillende menu’s en de maaltijdsalade zijn uitwisselbaar: de wens van de klant staat op één.’ De saladebar bevat dagelijks 30 kilo groenten en andere lekkernijen. Voor Kerstmis past Wesley de menu’s een beetje aan. ‘We zoeken dan naar een goede balans tussen het feestelijke kerstgevoel en het gevoel van de mensen die op kerstdagen in het ziekenhuis moeten zijn.’

Foto: van links naar rechts Wesley Rabelink (hoofd restaurant), Kasper Giesbers (chauffeur Oregional ) en Paul Roelofsen (in- en verkoper Oregional)