Gang van zaken spoedeisende hulp

Hieronder leest u over de gang van zaken op de SEH.

Melden bij binnenkomst

Bij het loket van de spoedeisende hulp laat u zich inschrijven. Neem altijd uw legitimatiebewijs mee. 

Wachten

Op de spoedeisende hulp kunt u niet op afspraak komen. Het kan dus zijn dat er een wachttijd ontstaat als veel patiënten zich tegelijk melden. Als de situatie niet heel urgent is, neemt u plaats in de wachtkamer. Er staat hier een koffieautomaat en er hangt een beeldscherm met informatieve programma`s.

Triage: hoe snel aan de beurt

Op de spoedeisende hulp wordt gewerkt met triage. Zodra u binnen komt , kijken we hoe snel u geholpen kunt worden. U krijgt van een verpleegkundige een kleurcode die past bij uw klachten of letsel. Per patiënt mag er in principe één begeleider mee naar binnen. Overige begeleiders kunnen in de wachtkamer op het Spoedplein wachten.

Kleur

Status

Wachttijd*

RoodOnmiddelijk1 minuut
OranjeVeel spoed10 minuten
GeelSpoed1 uur
GroenStandaard2 uur
BlauwGeen spoed4 uur

*Deze wachttijden zijn streeftijden. We hopen u zo snel mogelijk te helpen.

Wie hebben voorrang?

  • mensen met ernstig letsel
  • mensen die door de huisarts zijn verwezen; de huisarts heeft (afhankelijk van de drukte en kleurcode) een plaats voor u op de spoedeisende hulp gereserveerd
  • kinderen.

Welke behandeling?

Het hangt van uw klachten en de onderzoeksuitslagen af welke behandeling nodig is. De (SEH-)arts zal dit met u bespreken. U kunt dan denken aan het aanleggen van een gipsverband of het hechten van een wond. Het kan ook zijn dat u medicijnen krijgt. In overleg met andere medisch specialisten kunnen zij ook besluiten om u op te nemen voor een operatie of verder onderzoek of behandeling.

Binnenkomst per ambulance

Als u een letsel opgelopen heeft door een ongeval of u bent ergens onwel geworden, komt u meestal via de melding 112 per ambulance naar de spoedeisende hulp. De medewerkers van de ambulance geven van tevoren aan de spoedeisende hulp door wat er met u aan de hand is en hoe het met uw vitale functies gesteld is. Als feedback krijgen de medewerkers van de ambulance een terugkoppeling van de diagnose van patiënten die zij hebben vervoerd.
Na aankomst komt u direct in één van onze behandel- en onderzoekkamers. De verpleegkundige en eventueel een arts staan klaar om u op te vangen. Vaak wordt u aangesloten op apparatuur om vitale functies zoals het hartritme te bewaken. De eerste onderzoeken starten en als het nodig is, wordt gestart met de behandeling.