Anneke over pijnkliniek

Anneke Heijl (72) heeft al een aantal jaren van pijn in de onderrug die uitstraalt naar haar hele linkerbeen. Als gevolg hiervan is lang staan en lopen moeilijk voor haar.

Patiëntverhaal pijnkliniek | CWZ Nijmegen

Opereren riskant

Lange tijd gebruikte ze paracetamol om het draaglijker te maken. ‘Ik zag een neuroloog in een ander ziekenhuis, die me doorstuurde naar de Sint Maartenskliniek. Daar werd geconcludeerd dat het kraakbeen tussen twee wervels was verdwenen en een zenuw beklemd zat. Opereren zou te riskant zijn, dus ging men voor pijnbestrijding. Voor dat behandeltraject bleek een wachtlijst van 9 maanden te zijn.’ Dit was voor Anneke de reden om zich in 2012 via haar huisarts te laten doorverwijzen naar de pijnkliniek van CWZ.

‘Ik ben echt blij dat ik hier terecht gekomen ben.'

Anneke Heijl, patiënt van de pijnkliniek

‘Ik ben echt blij dat ik hier terecht gekomen ben. Het duurde maar heel even voordat ik aan de beurt was. Na wat testen is een goede manier van pijnbestrijding gevonden die periodiek door middel van een injectie in de onderrug ingebracht wordt. Ik moet met het probleem leven, helaas, maar deze behandeling maakt het draaglijker. Staan en lopen kan ik nu wat langer volhouden. Dat is al een vooruitgang. Waar ik daarnaast verheugd over ben, is dat mijn zorg persoonlijker is op de pijnkliniek van CWZ dan elders. Hier heb ik één arts waarmee ik dan ook vertrouwensband heb kunnen opbouwen.’

Januari 2016