Samenwerking Orthoparc

Sinds eind 2021 werkt CWZ in Nijmegen samen met Orthoparc Rozendaal voor orthopedische operaties aan knie en heup vanwege artrose die in dagbehandeling kunnen gebeuren. Hierdoor is er meer operatiecapaciteit beschikbaar en kunnen mensen sneller geholpen worden. De orthopedisch chirurgen van CWZ maken gebruik van de faciliteiten van Orthoparc.

Wat is Orthoparc?

Orthoparc is een kliniek voor innovatieve orthopedie met 3 vestigingen, Rozendaal (bij Arnhem), Lelystad en Bosch en Duin. Orthoparc heeft 5 operatiekamers met de daarbij behorende faciliteiten. Patiënten zijn alleen op de dag van de operatie bij Orthoparc en blijven onder behandeling van CWZ.

Hoe maken we de keuze voor Orthoparc?

De keuze om een operatie bij Orthoparc uit te voeren, wordt altijd in overleg met de patiënt genomen. De gezondheid van de patiënt en het type behandeling spelen een belangrijke rol bij de keuze. Samen met de patiënt bekijken we wat voor hem of haar het beste is.

Gang van zaken rond operatie

Als er is gekozen voor behandeling bij Orthoparc, dan wordt de patiënt alleen de dag van de operatie in Rozendaal opgenomen. Alle andere afspraken zowel voor als na de operatie, vinden in CWZ plaats. De behandelend orthopedisch chirurg van CWZ voert de operatie uit en wordt tijdens de operatie geholpen door ervaren verpleegkundigen, anesthesisten en fysiotherapeuten van Orthoparc.  Patiënten mogen na hun behandeling zo snel mogelijk naar huis en kunnen in hun eigen vertrouwde omgeving herstellen via het fast track programma. Voor patiënten die extra zorg en een meerdaagse opname nodig hebben, staat de vertrouwde zorg van CWZ altijd klaar.