Bijeenkomst artrose

De meest voorkomende klachten bij artrose zijn pijn en stijfheid van het gewricht. Vaak kunt u zelf al veel doen om de artroseklachten te verminderen. Hoe u dit kunt doen, hoort en ziet u tijdens de informatiebijeenkomsten over artrose.

Bij artrose denken veel mensen aan slijtage van de gewrichten. Dat is niet helemaal juist. Uw gewricht is niet versleten, maar er is wel iets in veranderd. De kans op artrose neemt toe met de leeftijd, maar artrose komt ook voor bij jongeren.

Artroseklachten

De meest voorkomende klachten bij artrose zijn pijn en stijfheid van het gewricht. Als mensen veel klachten hebben kan een gewricht worden vervangen door een prothese, bijvoorbeeld een knie- of heupprothese. Maar dat is lang niet altijd nodig. Vaak kunt u zelf al veel doen om de artroseklachten te verminderen. Zoals meer of anders bewegen, afvallen, letten op voeding en gebruik van pijnstillers.

Verminderen van artroseklachten

Hoe u dit kunt doen, hoort en ziet u tijdens de informatiebijeenkomsten die regelmatig georganiseerd worden in CWZ door de afdeling orthopedie. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen wij u meer over artrose in het algemeen en staan we uitgebreid stil bij artrose van de knie en heup. U krijgt informatie van een fysiotherapeut, orthopedisch chirurg, verpleegkundig specialist en diëtist van CWZ.

Voor wie?

Heeft de huisarts of orthopedisch chirurg bij u artrose vastgesteld? Dan kunt u zich aanmelden.

Wanneer?

  • Dinsdag 12 juli 2022 van 18.30-20.00 uur
  • Dinsdag 15 november 2022 van 18.30-20.00 uur              

Vanwege corona kunnen er extra voorzorgsmaatregelen gelden. Zoals het invullen van een digitale check voor uw bezoek. U ontvangt hier van tevoren meer informatie over.

Waar

CWZ Auditorium (C01)
Weg door Jonkerbos 100
6532 SZ Nijmegen

In het ziekenhuis staat met borden aangegeven waar u moet zijn.

Gratis aanmelden

De toegang is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk. Ben er op tijd bij, want vol is vol. Vanwege de grote belangstelling en het beperkte aantal plaatsen kunt u met maximaal 2 personen komen.