Bijeenkomst artrose

De meest voorkomende klachten bij artrose zijn pijn en stijfheid van het gewricht. Vaak kunt u zelf al veel doen om de artroseklachten te verminderen. Hoe u dit kunt doen, hoort en ziet u tijdens de informatiebijeenkomsten over artrose.

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepland. Wij werken aan een nieuwe opzet van de bijeenkomsten. 

Programma bijeenkomst

Bij artrose denken veel mensen aan slijtage van de gewrichten. Dat is niet helemaal juist. Uw gewricht is niet versleten, maar er is wel iets in veranderd. De kans op artrose neemt toe met de leeftijd, maar artrose komt ook voor bij jongeren.

De meest voorkomende klachten bij artrose zijn pijn en stijfheid van het gewricht. Als mensen veel klachten hebben kan een gewricht worden vervangen door een prothese, bijvoorbeeld een knie- of heupprothese. Maar dat is lang niet altijd nodig. Vaak kunt u zelf al veel doen om de artroseklachten te verminderen. Zoals meer of anders bewegen, afvallen, letten op voeding en gebruik van pijnstillers.

Hoe u dit kunt doen, hoort en ziet u tijdens de informatiebijeenkomsten die regelmatig georganiseerd worden in CWZ door de afdeling orthopedie. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen wij u meer over artrose in het algemeen en staan we uitgebreid stil bij artrose van de knie en heup. U krijgt informatie van een fysiotherapeut, orthopedisch chirurg, verpleegkundig specialist en diëtist van CWZ.

Voor wie?

Heeft de huisarts of orthopedisch chirurg bij u artrose vastgesteld? Dan kunt u zich aanmelden.

Wanneer?

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepland. Wij werken aan een nieuwe opzet van de bijeenkomsten. In de loop van 2023 volgt hier meer informatie.

Waar?

CWZ Auditorium (C01)
Weg door Jonkerbos 100
6532 SZ Nijmegen

In het ziekenhuis staat met borden aangegeven waar u moet zijn.