STZ expertisecentrum patellofemorale chirurgie

Het STZ expertisecentrum patellofemorale chirurgie is een unieke plek met innovatieve topklinische zorg voor mensen met patellofemorale knieklachten. Jaarlijks worden honderden mensen naar ons doorverwezen door andere orthopeden voor beoordeling en (chirurgische) behandeling.

De klachten hebben vaak verschillende oorzaken, waarvoor meerdere behandelingen, operaties en technieken worden gecombineerd. Op deze pagina voor zorgprofessionals is alle informatie te vinden over de klachten, behandelingen en verwijsmogelijkheden.

Waarom verwijzen voor patellofemorale knieklachten?

  • Wij behandelen uw patiënt volgens de nieuwste inzichten en technieken die in andere ziekenhuizen nog niet beschikbaar zijn.
  • Onze orthopedisch chirurgen en andere zorgprofesionals hebben aantoonbare wetenschappelijke kennis én jarenlange ervaring op het gebied van patellofemorale chirurgie.
  • De behandelresultaten zijn uitstekend. Het expertisecentrum werkt met uitkomstmaten volgens PROMs-methodiek. De resultaten worden gebruikt voor evaluatie, optimalisatie en innovatie van de patiëntenzorg.
  • Het expertisecentrum doet veel wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethoden en -technieken om bestaande behandelingen te perfectioneren.
  • STZ erkend expertisecentrum en als enige in Nederland in bezit van een NOV fellowship voor patellofemorale chirurgie. 

Verwijzen

Intercollegiaal overleg en vraagbaak

Het expertisecentrum patellofemorale chirurgie heeft een centrale landelijke positie als informatieloket en vraagbaak voor verwijzers en andere zorgverleners. Verwijzers (orthopeden, andere medisch specialisten) kunnen ons raadplegen voor het stellen van een diagnose, een helder behandeladvies  of een second opinion.

Contact

U kunt contact met ons opnemen voor advies of overleg. Neem contact op met Sander Koëter, orthopedisch chirurg of Siebren Tigchelaar, orthopedisch chirurg.

Telefoon: 024 365 82 65 (van 8.30 tot 16.30 uur)
E-mail: orthopedie@verwijder-dit.cwz.nl

Wetenschappelijk onderzoek bij patellofemorale klachten

Orthopedisch chirurg Sander Koëter: ‘Ik vind het belangrijk om mijn kennis over te dragen. Daarom geef ik scholing en doen we veel aan wetenschappelijk onderzoek voor topklinische zorg. Dat is heel inspirerend. We publiceren regelmatig de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Bekijk onze meest recente publicaties.’ 

Kennisbank voor zorgprofessionals

Het expertisecentrum patellofemorale chirurgie draagt bij aan het ontwikkelen van een professioneel netwerk voor patellofemorale klachten. We zijn koploper in bovenregionale en landelijke ontwikkelingen, initiator van protocollen en zorgpaden en dragen bij aan professionele richtlijnen kwaliteit. We delen graag onze kennis om het vakgebied te versterken.