CWZ instellingsapotheek

De instellingsapotheek van CWZ levert al ruim 30 jaar farmaceutische zorg aan gezondheidsinstellingen in de regio, zoals GGZ instellingen en verpleeghuizen.

Complete dienstverlening

We leveren geneesmiddelen en verzorgen ook medicatiereviews, farmacotherapeutische overleggen en complete audits. Een samenwerking met de instellingsapotheek van CWZ betekent meer dan alleen medicatiedistributie, het is een complete dienstverlening.

Producten en diensten

De instellingsapotheek van CWZ staat voor hoogwaardige en volledige dienstverlening. Voor ons bestaat farmaceutische zorg niet alleen uit medicijndistributie. Het realiseren van optimale farmaceutische zorg en medicatieveiligheid staat bij ons centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat een volledige samenwerking op elk farmaceutische aspect van uw zorginstelling leidt tot een verbetering van de zorgverlening richting uw patiënten.

Bent u benieuwd welke service en oplossingen de CWZ instellingsapotheek voor uw zorginstelling te bieden heeft? Wij staan voor u klaar. Via ons contactformulier komt u eenvoudig met ons in contact.

Medicatie

Alle zorginstellingen in de regio zijn welkom bij ons voor het afnemen van geneesmiddelen. Wij verzorgen zowel dagelijkse maat-op-maat leveringen als spoedleveringen. Door een breed assortiment kunnen wij u altijd verder helpen in de juiste zorgverlening. Twijfelt u over de juiste samenstelling van de geneesmiddelen of heeft u inhoudelijke vragen? Onze apothekers en apothekersassistenten helpen u graag verder.

Medicatiereviews

De juiste afstemming van geneesmiddelen is cruciaal voor gerichte patiëntenzorg. Tijdens de medicatiereview optimaliseren we de farmacotherapeutische behandeling. Er wordt gekeken naar interacties tussen geneesmiddelen, inname tijdstippen en naar mogelijke contra-indicaties. Onze apothekers houden hierbij rekening met de persoonskenmerken van uw patiënten. Voorbeelden hiervan zijn rook- en drinkgedrag, overgewicht en allergieën. Een medicatiereview wordt elk jaar voor al uw blijvende patiënten uitgevoerd.

FTO's

Kiest u voor de instellingsapotheek van CWZ als uw farmaceutische dienstverlener? Dan krijgt u de mogelijkheid om deel te nemen aan een farmacotherapeutisch overleg (FTO). In deze overleggen gaan we met u in gesprek over farmacotherapeutische onderwerpen die specifiek voor uw zorginstellingen interessant en relevant zijn. Dit kan zowel over lopende zaken gaan als over nieuwe ontwikkelingen in de farmacie. Onze apotheker bereidt samen met één van uw voorschrijvers op eventuele knelpunten voor en brengen uw dienstverlening naar een hoger niveau.

Audits

Onze dienstverlening stopt niet bij de levering van geneesmiddelen. De processen waarin de geneesmiddelen worden gebruikt binnen uw zorginstelling zijn zeer belangrijk voor ons. Onze apothekers controleren of de processen op een juiste manier verlopen en waar de verbeterpunten zitten. Hiermee gaan wij verder dan een standaard checklist, want wij staan voor specialistische en volledige samenwerkingen. Wilt u er zeker van zijn dat de medicatieprocessen binnen uw gezondheidsinstelling op een juiste manier verlopen? Onze apothekers verzorgen eenmaal per jaar een volledige audit om dit te controleren.

Bereikbaarheid

Onze apothekers en apothekersassistenten zijn op maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar via het telefoonnummer 024 365 73 17 of via het contactformulier.

Is er sprake van een spoedgeval buiten kantoortijden? Ook dan kunt u onze apothekers en apothekersassistenten bereiken voor een spoedlevering of consult. Dit kan via het telefoonnummer 024 365 76 57.