Prikposten

Bloedprikken in coronatijd

Vanwege het coronavirus zijn er 2 soorten prikposten: reguliere prikposten en gecombineerde prikposten. Bekijk de wijzigingen hieronder.

Bekijk hier de wijzigingen door corona

Vanwege het coronavirus zijn er 2 soorten prikposten: een reguliere prikpost en gecombineerde prikposten.

Reguliere prikposten

  • De reguliere prikpost is de post waar de patiënt terecht kan indien er géén sprake is van corona gerelateerde klachten. Het betreft onze reguliere prikposten die momenteel veelal aangepaste tijden hebben. De actuele tijden zijn te vinden op de website van de prikposten.

Gecombineerde prikposten

  • De gecombineerde prikposten zijn prikposten waarbij een triagist aan de deur de patiënten uitvraagt naar mogelijke klachten. Heeft een patiënt corona gerelateerde klachten dan krijgt deze patiënt een mondmasker op en mag in de wachtkamer plaatsnemen. Uiteraard geldt hier ook de 1,5 meter afstand regel. Om de lange wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen zijn er twee gecombineerde prikposten. Een voor de poli-patiënten van CWZ en een voor de huisarts-patiënten (en andere 1e lijns-aanvragers). Patiënten van de INR Trombosedienst mogen zelf kiezen bij welke van deze 2 gecombineerde prikposten ze zich melden.
  • De gecombineerde prikpost voor poli-patiënten is: bloedafname B82 (voor polikliniek-patiënten), via hoofdingang CWZ, geopend maandag tot en met vrijdag van 8.00-17.00 uur.
  • De gecombineerde prilpost voor huisarts-patiënten is: bloedafname polikliniek Jonkerbosch (voor huisarts-patiënten), via Burgemeester Daleslaan 27, 6532 CL Nijmegen. Let op: deze polikliniek is niet in het ziekenhuis, bekijk hier de routebeschrijving. Geopend maandag tot en met vrijdag van 8.00-17.00 uur.

Thuis bloedprikken

Voor de thuisprikroutes geldt dat voor patiënten met corona gerelateerde klachten er speciaal corona-routes worden gereden. Deze worden uitsluitend op aanvraag van de desbetreffende aanvrager ingepland.

Nieuw: verplicht online afspraak maken voor bloedafname

Vanaf 15 maart 2021 voor de poliklinieken:

  • CWZ B82 (hoofdgebouw)
  • CWZ polikliniek Jonkerbosch 
  • CWZ Waalsprong 
  • Buitenposten in Nijmegen en Groesbeek 

De agenda staat open vanaf 1 maart 2021.

Sinds 18 januari 2021:
Voor de prikposten in Druten en Grave

Daarmee willen we mogelijke wachttijd op drukke momenten voorkomen en de 1,5 meter afstand waarborgen. Door online een afspraak te maken wordt u sneller geholpen. Voor telefonisch contact met het digitale afsprakenbureau: 024 365 87 87.

Plan hier uw afspraak voor bloedafname >

Prikpost vinden

U kunt een prikpost van CWZ / INR Trombosedienst vinden op 2 manieren:

Er zijn momenteel geen prikposten om weer te geven.prikpost gevonden

prikposten gevonden