CT-scans gedeeltelijk in Sint Maartenskliniek

24 juni 2015

Sinds begin februari vinden een deel van de onderzoeken met de CT-scanner voor CWZ-patiënten plaats in de Sint Maartenskliniek. De vraag naar CT-onderzoeken stijgt snel en laat de wachttijden voor de scans in CWZ toenemen. Dankzij de samenwerking met de Sint Maartenskliniek kunnen patiënten binnen de gebruikelijke tijd terecht voor hun onderzoek.

De beoordeling van de scans en verdere behandeling blijft gewoon plaatsvinden bij de medisch specialisten van het CWZ. Door deze samenwerking met de Sint Maartenskliniek kunnen we onze patiënten korte doorlooptijden blijven bieden, dichtbij huis en zonder onnodige kosten te maken. De toegangstijd voor CT-scans zal dan weer teruglopen naar twee weken.

Tweede CT-scanner
Om structureel tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar CT-onderzoeken heeft CWZ concrete plannen voor de aanschaf van een derde CT-scanner. Tot de komst hiervan mogen we twee dagdelen gebruik maken van de faciliteiten in de Sint Maartenskliniek. Naar verwachting zal dit nog een half jaar zijn.

NB. In de berichtgeving in De Gelderlander wordt gesproken over mri-scans in plaats van CT-scans. Dit is onjuist, alle MRI-scans vinden gewoon plaats in CWZ.