Zorgvriendenweek

Van 5 t/m 9 september 2022 is het Zorgvriendenweek. Dit is een initiatief van vriendenstichtingen en onderzoeksfondsen van Nederlandse ziekenhuizen en is jaarlijks in de eerste week van september.

Tijdens de Zorgvriendenweek laten wij, vriendenstichtingen en onderzoeksfondsen van Nederlandse ziekenhuizen, zien wat we voor de patiëntenzorg betekenen.

Waarom? Omdat het zo belangrijk is dat patiënten en bezoekers zich prettiger, meer ontspannen en thuis voelen tijdens een behandeling of opname in het ziekenhuis. Samen helpen we elkaar en samen zetten we ons in voor huidige en toekomstige patiënten.

Dagthema's

Elke dag wordt er een belangrijk onderwerp binnen ons werk verder toegelicht met voorbeelden of inspirerende bijeenkomsten.

Dagthema's:

 • Patiëntvoorzieningen
 • Wetenschap en onderzoek 
 • Leefstijl en vitaliteit 
 • Steun ons! 
 • Donateurs bedankt! 

Lees meer over de dagthema’s op de website van Zorgvriendenweek.

Word bloeddonor, red levens en steun Vrienden van CWZ!

Tijdens de Zorgvriendenweek vragen we samen met Sanquin Bloedvoorziening aandacht voor het belang van bloeddonatie. Bloed kan het leven verbeteren of redden van bijvoorbeeld mensen met kanker, na een zware bevalling of iemand die een auto-ongeluk heeft gehad. Ook is bloed belangrijk is voor het in leven houden van een te vroeg geboren baby en het ontwikkelen van medicijnen…

Maar heb jij al eens stilgestaan bij de mogelijkheid zelf bloed te doneren? Als bloeddonor heb je een enorme impact, met slechts een uurtje van je tijd per donatie. Ook fijn om te weten: met elke bloeddonatie worden je bloeddruk en bloedwaarden gecontroleerd. Zo help je niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf! Voor iedere bloeddonor die zich via onderstaande link aanmeldt, ontvangt Vrienden van CWZ een donatie van 10,00 euro. 

Sluit je in 3 stappen aan bij de bloeddonor community van Sanquin:

 1.  Meld je hier online aan als bloeddonor 
 2. Je krijgt een medische check op locatie en datum naar keuze
 3. Als uit de test blijkt dat je bloed kunt geven, ben je officieel donor. Je ontvangt een oproep voor je eerste donatie.

Over bloed doneren

 • Vrouwen mogen tot 3 keer per jaar bloed doneren. Mannen maximaal 5 keer.
 • Zodra jouw bloed nodig is, ontvang je een oproep.
 • Hoe vaak je wordt opgeroepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen.
 • Bloed afnemen duurt 10 minuten.
 • Verder beantwoord je vóór iedere donatie enkele medische vragen en wordt je hb-waarde en bloeddruk gemeten. Na afloop eet en drink je iets in het donorcafé. Met een uurtje sta je weer buiten.

Over Sanquin
In Nederland zorgt Sanquin voor de bloedvoorziening. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, verricht Sanquin ook onderzoek naar het effectiever inzetten van bloed.