Verbouwing familiekamer

De verbouwing van de familiekamers in CWZ is een van de goede doelen van Vrienden van CWZ.

'Een prettige familiekamer geeft mensen rust in een moeilijke tijd.'

Familiezorgverpleegkundige Marie-Anne Kahnman-Bressers

Status

Goed doel: verbouwing familiekamers

Benodigd bedrag: €16.000, werving is gerealiseerd

Donateurs: particulieren en bedrijfsvrienden

Verbouwing familiekamers

CWZ merkt dat steeds meer patiënten en familieleden van ver komen. Als patiënten erg ziek zijn, is het fijn als familie in de buurt kan blijven en niet naar een hotel hoeft. Het ziekenhuis wil deze mensen graag tijdelijk een goed onderdak bieden. Een sfeervolle plek waar ze hun rust kunnen nemen. In 2015 werd er gedurende 299 nachten gebruik gemaakt van een familiekamer.

Huidige kamers gedateerd en niet warm

Op dit moment zijn er niet genoeg familiekamers. Bovendien laat de inrichting te wensen over. De kamers zien er gedateerd en doorleefd uit en hebben een kille uitstraling. De ontvangst voor mobiele telefoon en internet is slecht of niet aanwezig. Ook hebben de kamers geen televisie. Kortom, weinig mogelijkheden om te ontspannen in een periode waarin dit juist zo nodig is. Dat vinden ook de gebruikers van de huidige familiekamers.

Aanvang verbouwing

De verbouwing van de huidige familiekamers stond gepland voor 2018. In het kader van het verbouwingsproces in CWZ is de volgorde iets aangepast. Het is nog onduidelijk wanneer precies gestart zal worden met de verbouwing. Als het zover is, wordt dit bekend gemaakt via deze pagina.