René Leeuwenburgh

Mijn naam is René Leeuwenburgh, geboren in Rotterdam en sinds 2003 – met een tussenperiode van 6 jaar in Utrecht - woonachtig in Nijmegen met mijn vrouw en drie kinderen. In het dagelijks leven ben ik mede-eigenaar van OTC Medical BV; een leverancier van zelfzorg-geneesmiddelen in de Benelux.

'Mijn persoonlijke motto? Haal er altijd het maximale uit! Zowel privé als zakelijk vind ik dat een mooi streven. Naast mijn werk vind ik het belangrijk om sportief bezig te zijn. Ik ben dan ook een fanatieke sporter. Je kunt me regelmatig op de fiets zien, maar hardlopen vind ik ook heerlijk om te doen.

Via Pleun Houwen, ook bestuurslid bij de stichting, ben ik terecht gekomen bij Vrienden van CWZ. Zij is al jaren een goede vriendin van mij en mijn vrouw en toen ze me vertelde over de stichting en haar activiteiten werd ik al snel enthousiast. Na een goed en open gesprek met de voorzitter en Pleun, was ik overtuigd. Het enthousiasme spatte ervan af en ik werd erdoor aangestoken. Zelf vind ik het namelijk belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren en daarom paste dit aanbod goed bij mij als persoon.

'Ik geloof erin dat je vanuit een lokale stichting de meeste bijdrage kunt leveren.'

Daarnaast heb ik ook een duidelijke link met CWZ en draag ik het ziekenhuis een warm hart toe. Mijn schoonmoeder heeft er namelijk jarenlang gewerkt en twee van onze kinderen zijn er geboren. Voor mij dus een extra stimulans om me in te zetten voor de patiënten van CWZ. Verder geloof ik erin dat je vanuit een lokale stichting de meeste bijdrage kunt leveren. Voor mij dus genoeg redenen om aan te sluiten bij het bestuur!

Met mijn ervaring uit het bedrijfsleven denk ik veel te kunnen betekenen voor de stichting. Ik heb een groot netwerk in en rondom Nijmegen en deze wil ik inzetten om mooie projecten te realiseren. Daarnaast heb ik handige organisatorische capaciteiten die goed van pas komen.

Ik hoop in mijn periode als bestuurslid van de stichting nog meer waardevolle initiatieven op te zetten om net dat beetje extra aandacht en support te geven aan patiënten. Uiteindelijk kunnen we hiermee een stukje verlichting bieden.'

Het verhaal van andere bestuursleden lezen.