Pleun Houwen

Mijn naam is Pleun Houwen, geboren in Breda maar inmiddels 18 jaar een echte Nijmegenaar. Al bijna 10 jaar ben ik trotse eigenaar van diëtistenpraktijk ProFitt, met 8 enthousiaste en kundige collega’s.

'Mijn persoonlijke motto? Alles uit het leven halen en genieten! Dit laat ik ook graag terugkomen in mijn vrije tijd. Je vindt me regelmatig in gezellige restaurants, bij vrienden met een borrel of gewoon thuis op de bank bij mijn gezin. Daarnaast ben ik een fanatieke sporter, met een voorliefde voor tennis.

Al jaren werk ik met veel plezier als diëtist in gezondheidscentrum ‘t Weeshuis. Hier heb ik een prettig en warm contact opgebouwd met huisarts en tevens bestuurslid Elianne Snoeren. Al vaker vertelde ze me met enthousiasme over de stichting Vrienden van CWZ. Zij was dan ook degene die vroeg of ik bij het bestuur van de stichting wilde aansluiten. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Een stichting die zoveel moois en goeds doet voor een hele grote groep patiënten van CWZ, daar wil ik met trots onderdeel van zijn.

'Er staat natuurlijk een topteam klaar om de juiste zorg te bieden, maar Vrienden van CWZ kan nog net wat meer daaraan toevoegen.'

In het ziekenhuis liggen is geen pretje. Voor de een betekent dit een kort bezoek, voor de ander een verblijf voor langere tijd. Voor beiden is het belangrijk dat het verblijf aangenaam en dragelijk is. En dat is precies waar ik mij hard voor wil maken. Er staat natuurlijk een topteam aan artsen, verpleegkundigen en medewerkers klaar om patiënten de juiste zorg te bieden, maar Vrienden van CWZ kan nog net wat meer daaraan toevoegen. Misschien juist net dat beetje extra wat voor verlichting kan zorgen tijdens het verblijf.

Als echte doener en ‘het creatieve brein’, zoals mijn omgeving me graag omschrijft, hoop ik een toegevoegde waarde te zijn voor de stichting. Cijfers en dossiers zijn niet direct mijn ding, maar aan een dosis organisatievaardigheden geen gebrek. In mijn rol als bestuurslid denk ik graag mee over hoe we patiënten (en zijn naasten) net dat beetje extra aandacht kunnen geven op een creatieve en vooral warme manier. Daarnaast zet ik me in voor projecten die het welzijn en de vitaliteit van patiënten verbeteren. Projecten die te maken hebben met voeding, beweging en de mentale gezondheid gaan mij aan het hart. Natuurlijk zet ik daarnaast mijn brede netwerk in om alle mooie dingen te kunnen blijven doen die de stichting nu doet.'

Het verhaal van andere bestuursleden lezen.