Arjan van Nistelrooij

Mijn naam is Arjan van Nistelrooij, geboren in het Canisius Ziekenhuis in 1956 en na 35 jaar gewerkt te hebben als openbaar apotheker in Nijmegen, ben ik nu werkzaam als apotheker en bestuurder op diverse plekken.

'Samenwerken in en rondom de zorg heeft in mijn persoonlijke, professionele en bestuurlijke leven altijd centraal gestaan en verbinden is nog steeds naar mijn visie het beste medicijn naar verbetering en doelmatigheid. In mijn vrije tijd tref je mij het vaakst aan op de fiets of op de golfbaan en elke week speel ik op de tenorsaxofoon tijdens de repetities van ons bandje ‘Soulution’. En vader zijn van vijf kinderen en inmiddels drie kleinkinderen is de mooiste hobby.

Toen ik door een zittend bestuurslid werd gevraagd of er interesse bestond om toe te treden tot het bestuur van Vrienden van CWZ, vond ik dit een eer. Na de eerste vergadering en een persoonlijk gesprek met de zittende voorzitter bleek al snel dat er volop leven in de stichting zit. En ook hier weer is het samenbrengen van initiatieven, mensen en middelen de succesfactor.

'Een bijdrage leveren aan de ‘zachte kant’ van het verblijf of de nazorg inspireert mij.'

Als patiënt of als naast familielid heeft het verblijf in een ziekenhuis een grote impact op je welbevinden. Vrienden van CWZ heeft als opdracht om dit welbevinden een maximale kans te geven naast de zorg die vanuit het ziekenhuis wordt geleverd. Zoveel als mogelijk gezond blijven en worden is de belangrijkste doelstelling van iedere behandeling, maar de beleving er omheen bepaalt voor een groot deel de tevredenheid van het verblijf. Dit draagt naar mijn idee ook bij aan het herstel. Een bijdrage leveren aan de ‘zachte kant’ van het verblijf of de nazorg inspireert mij.

Als geboren en getogen Nijmegenaar ga ik mijn bestuurservaring in de zorg nu inzetten voor de stichting Vrienden van CWZ. Bestuursleden uit vorige besturen omschrijven mij als creatief en verbindend. Deze toegevoegde waarde hoop ik ook in te kunnen zetten voor de stichting, met als doel dat patiënten van CWZ naast een goede behandeling, ook een goede herinnering hebben aan de patiëntbeleving.

Een ziekenhuis is bij uitstek een plek waar je liever niet wilt zijn, maar als je er moet zijn wil je kunnen vertrouwen op een succesvolle behandeling en een naar omstandigheden ‘plezierige tijd’. Het laatst genoemde voelt als de opdracht van Vrienden van CWZ.'

Het verhaal van andere bestuursleden lezen.