Trainingen voor naasten van hartpatiënten

28 juni 2022

Meld je aan voor de trainingen van Hartpartners!

In Nederland zijn er gemiddeld 8000 reanimaties per jaar buiten het ziekenhuis. In 75% van de reanimaties zijn omstanders al begonnen voor de komst van de ambulance, blijkt uit gegevens van de Hartstichting. CWZ wil hier graag aandacht aan geven door trainingen aan te bieden voor naasten van hartrevalidatiepatiënten. De juiste zorg, op de juiste plek. Yordy Benders, Anesthesiemedewerker en reanimatie coördinator in CWZ, vertelt over de waarde van deze trainingen.

Een ingrijpende gebeurtenis
‘Als patiënt maar ook zeker als naaste word je geconfronteerd met vragen en onzekerheden na een ingrijpende gebeurtenis als deze. Wat als het nog een keer gebeurd? Wat als ik niet op tijd ben om te helpen? Wat als ik niet weet wat ik moet doen? Tijdens de trainingen leren we de naasten van hartpatiënten niet alleen de technische kant van reanimeren, maar is er ook ruimte voor het delen van ervaringen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Al onze trainingen worden begeleid door ervaren instructeurs’, vertelt Yordy Benders. ‘De trainingen sluiten perfect aan bij de visie van zowel CWZ als stichting Vrienden van CWZ. Samen streven naar net dat beetje extra aandacht voor de patiënt en naasten.’

Aanmelden
In 2022 wordt de training nog 3 keer aangeboden in CWZ. De groepsgrootte van de naasten is minimaal 5 en maximaal 12 personen.  Ben jij als patiënt of naaste geïnteresseerd in deze training? Meld je dan aan via de volgende link: https://www.cwz.nl/zorgpartner/transmurale-zorg/meer-transmurale-zorg/reanimatietraining/aanmelden-reanimatietraining/
Na het afronden van de training ontvang je als deelnemer een certificaat.

In 2022 zijn deze trainingen financieel mogelijk gemaakt door Vrienden van CWZ.

Vrienden van CWZ

Vrienden van CWZ zet zich in voor het welzijn van patiënten en zorgt voor net dat beetje extra aandacht. Ze realiseren voorzieningen, activiteiten en geschenken om het voor patiënten en hun dierbaren zo aangenaam mogelijk te maken. Meer weten over de stichting en gerealiseerde doelen? Kijk op de website of volg de stichting via Facebook.

Blijf op de hoogte

Blijf automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, projecten en acties via de gratis nieuwsbrief. Ja, ik wil me aanmelden.