Nieuwe poli kindergeneeskunde: fris, vrolijk en een beetje stoer!

06 oktober 2020

Vanaf 14 september is de nieuwe poli kindergeneeskunde in gebruik. De nieuwe polikliniek heeft een frisse en vrolijke uitstraling gekregen.

Wachtkamer polikliniek kindergeneeskunde | CWZ Nijmegen

Poli kindergeneeskunde

Vanaf 14 september is de nieuwe polikliniek van kindergeneeskunde in gebruik. De nieuwe polikliniek heeft een frisse en vrolijke uitstraling gekregen.‘We hebben goed onderzocht wat de wensen waren van onze patiënten en hun ouders. Toen we dat  op een rijtje hadden, zijn we plannen gaan maken.’  aldus afdelingshoofd Annette Goosensen. Het is duidelijk dat er goed is nagedacht over de inrichting van deze nieuwe, fris uitziende poli.

Spreekkamers ingericht in thema’s

De nieuwe poli is ingericht voor de doelgroep van 0 tot 18 jaar, want voor elk kind moet de poli aansprekend zijn. In de spreekkamers zijn zoekplaten gemaakt in het thema zee, strand, duinen en onderwaterwereld.  De zoekplaten worden gebruikt om kinderen op hun gemak te stellen; ze kunnen gebruikt worden tijdens het intakegesprek door er vragen over te stellen. Wat zie je, hoeveel zie je ervan, welke kleuren zijn er op te zien?  Het thema van de zoekplaat komt overeen met de afbeelding op het raam van de spreekkamer. De thema’s zijn onder te verdelen in dieren, zweven, stoer, kids, peuter, avontuur en landschap.

Meer ruimte

Ook de wachtkamer is prachtig ingericht in de vorm van een strandhuis met mooie  tekeningen op de wand, interactieve spellen en digitale puzzels. Er is meer ruimte voor de doktersassistente  in de back office, een aparte behandelkamer en er is een aparte telefoonruimte zodat ze rustig de patiënten en ouders te woord kan staan. Er is een supervisie ruimte voor overleg tussen de kinderarts, arts-assistenten of co-assistenten. Daarnaast zitten de werkplekken dichter bij elkaar zodat overleg makkelijker gaat.

Uitstraling

De nieuwe poli heeft een frisse, vrolijke, positieve uitstraling en geeft een ruimtelijk gevoel. Ook straalt de nieuwe ruimte rust uit, zodat kinderen er een prettig gevoel bij hebben. Daarnaast is het een tikkeltje stoer en hebben de meeste ruimtes meer daglicht dan voorheen.

Samenwerking

Deze nieuwe polikliniek is mede mogelijk gemaakt door Vrienden van CWZ en Stichting Mijn Liefste Wens.

De nieuwe polikliniek van kindergeneeskunde is te vinden op B74.